En god start på utdanningsmessene

Startskuddet for årets utdanningsmesser gikk av i Halden, tirsdag denne uken.

Messen var godt besøkt begge dager, og mange fikk med seg et innholdsrikt foredragsprogram. Vi har snakket med noen av de som tok turen innom messehallen.

Navn: Karen Sofie Kristoffersen, 18 år
Skole: Borg videregående skole

Hvordan er det å være på messe?
– Det er interessant. Du får mye informasjon fra forskjellige stands, og ting du kanskje lurer på men ikke finner på nettet, kan du spørre om her. Også litt mer inspirasjon på hva du egentlig vil gå videre.

Hva synes du er mest positivt med messa?
– At man får litt mer informasjon fra forskjellige studier. Jeg trodde det eneste for meg var sykepleier, men tenker jo nå at det er mange flere muligheter! Jeg er mye mer sikker nå, enn det jeg var.

Navn: Alfred Dokken, 17 år
Skole: Askim videregående skole

Hvordan har det vært å være her på messa?
Det har vært fint, man har fått mye informasjon på de forskjellige postene.

Hva har du funnet ut på messen i dag, og hva tenker du å studere etter videregående?
– Jeg er fortsatt litt usikker, men jeg tenker på Høgskole, for eksempel Politihøgskole. Jeg fant blant annet ut hva slags snitt man må ha for å komme inn på Politihøgskolen. Jeg er mer sikker på at jeg vil velge en høgskole, enn noe annet.

Kåring av beste stand

EF Education ble av sine med-utstillere kåret til Beste Stand på utdanningsmessen i Halden. På standen var blant annet Håkon Neumann, junior product manager i EF, og han hadde dette å si om seieren:

Dere ble kåret til beste stand! Hva tror du er årsaken til det?
Først og fremst tror jeg det er energien vi stiller opp med, at vi kommer med åpne sinn og prøver å ta til oss folk og høre hva de ønsker og er her for. Også tilby høyest mulig verdi for dem, tror jeg har mye å si.

Hvordan har dere forberedt dere til messen i forkant?
– Vi har forberedt oss i ganske lang tid, ved å ha diverse møter med folk som har vært på messe tidligere, hørt hva som har fungert for dem. Snakket med nye mennesker og hva de tror kan fungere, og bare bygge videre på det.

Hvem ønsker dere å møte utdanningsmessen og har dere møtt dem?
– Vi har absolutt møtt dem! Vi har jo masse forskjellig å tilby, så vi prøver å snakke med lærere om hva de ønsker for sine studenter, og om de selv ønsker noe kompetanseutbygging. Vi ønsker å møte studenter fra både ungdomskoler og videregående fordi vi har opplegg for dem. Men også å møte andre, folk i 20-60 års alder som ønsker å utbedre et språk eller lære seg et helt nytt et. Derfor er messen helt fantastisk for oss, for da møter vi hele målgruppen vår!

Vi gratulerer!