Vil du arbeide for helse og livskvalitet?

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Vi tilbyr gode og utfordrende studietilbud på engelsk ved universiteter i Polen og Tsjekkia.

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for andre mennesker? Hvis du også er godt motivert og har et godt faglig grunnlag kan vi tilby deg gode studiemuligheter i spennende polske byer og i den tsjekkiske hovedstaden. Agder Vitenskapsakademi er nordisk representant for fire anerkjente universiteter i Polen, og for Karlsuniversitetet i Praha.

Grundig informasjon fra våre tre erfarne veiledere kan gjøre det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Vi er med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi har jevnlig kontakt med ANSA’s lokallag og norske studenter og med universitetenes ledelse og ansatte. Dette skaper trygghet og gir oss god innsikt i studentenes trivsel og studieprogresjon, noe som kommer søkere og nye studenter til gode.

Poznan Utannlegestudenter-bilde-fra-pums-staende-liteniversity of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år
Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, D.D.S, 5 år
Farmasi, Pharm.D., 6 år
Fysioterapi, M.Sc., 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lengre enn noe annet polsk universitet. PUMS er et anerkjent og ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt samarbeid. 1000 studenter fra hele verden deltar på ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 140,000 studenter! Velger du PUMS får du en solid og anerkjent utdanning som gir deg mange jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden.

medicine1-liteCollegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.

Det engelskspråklige medisinstudiet ved Collegium Medicum gir deg en god legeutdanning i et trivelig, flerkulturelt studentmiljø. Du kan bo på et flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Over 150 skandinaver studerer nå medisin på engelsk i denne vakre byen med store parker og grøntområder, elver og kanaler. Det internasjonale studentmiljøet inkluderer også studenter fra Irland, Spania, USA og andre land. Studentene organiserer fadderordning og gir nye medisinstudenter en varm mottakelse, og lærerne er kjent for god oppfølging av studentene.


hospital-mug-gdansk-cmi2-liteMedical University of Gdansk (MUG):

Medisin, M.D., 6 år.
Sykepleie, bachelor, 3 år.

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har direkte flyforbindelse til hele ti norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer også mange norske og ikke minst svenske studenter. MUG ligger sentralt til i Gdansk, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Sykepleierstudiet på engelsk i Gdansk er et attraktivt tilbud for de som ønsker en kvalitetsutdanning i et internasjonalt miljø ved et av Polens ledende medisinske universiteter.

043-liteFirst Faculty of Medicine, Charles University, Praha:
Medisin, MUDr., 6 år
Tannlege, MDDr., 5 år

Karlsuniversitetet i Praha ble grunnlagt allerede i 1348 som det første universitetet nord for Alpene. Første medisinske fakultet har medisin- og tannlegestudenter fra alle verdensdeler og er anerkjent for sin kvalitet og sitt internasjonale omdømme. Norske og svenske studenter er blant de mange som har valgt dette fakultetet for kvalitetsstudier som gir et godt grunnlag for en yrkeskarrière innen medisin eller odontologi. Den flotte storbyen Praha med flotte parker og omgivelser gir i tillegg svært gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv.

warsaw3Warsaw International Studies in Psychology (WISP), University of Warsaw:
Psykologi, M.A., 5 år.

Vil du heller studere menneskets psyke og atferd? Det femårige psykologistudiet i Warszawa tilbyr mange valgfag, forelesere fra mange land og et spennende internasjonalt studentmiljø. Studentene velger spesialisering 4. og 5. år og en ny spesialisering i klinisk psykologi vil trolig være tilgjengelig fra 2017. WISP forsøker å tilpasse studiet så det kan danne grunnlag for autorisasjon som klinisk psykolog i Norge etter en periode med tilleggsstudier og praksis under veiledning. Helsedirektoratet avgjør søknad om autorisasjon etter avlagt studie og individuell søknad. Vi kan ikke love at en slik søknad blir innvilget men studiet gir uansett også mange andre interessante jobbmuligheter.

Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!
www.medicalstudies.no
www.facebook.com/agder.vitenskapsakademi 
E-post: study-poland@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475 / 38141105

agdervitenskapsakademi_logo_jpg

DEL