Vil du arbeide for helse og livskvalitet?

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Agder Vitenskapsakademi veileder deg som søker gode og utfordrende studier i medisin, psykologi, odontologi, fysioterapi eller farmasi ved universiteter i Polen og Tsjekkia.

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for andre mennesker? Hvis du har et godt faglig grunnlag og er høyt motivert kan du søke kvalitetsutdanninger i polske byer eller i den tsjekkiske hovedstaden. Agder Vitenskapsakademi er nordisk representant for fire anerkjente universiteter i Polen, og for Charles University i Praha.

Grundig og balansert informasjon fra våre tre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Hvis du bestemmer deg for å søke er vi med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi har jevnlig kontakt med ANSA og deres lokallag i studiebyene, og med norske studenter og universitetenes ledelse og ansatte. Dette gir oss god innsikt i studentenes velferd og trivsel og i universitetenes organisering og oppfølging. Derfor kan du søke trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi!

NB! Fra 2016 har norske studenter som fullfører medisin- eller tannlegeutdanning i Polen rett til autorisasjon når de sender inn nødvendig dokumentasjon til helsedirektoratet, inkl. sertifikat utstedt av polske myndigheter. Det kreves ikke gjennomføring av praktisk tjeneste i studielandet (Polen eller Tsjekkia) etter medisinstudiet for å bli autorisert i Norge.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år
Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, D.D.S, 5 år
Farmasi, Pharm.D., 6 år
Fysioterapi, M.Sc., 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lengre enn noe annet polsk universitet. PUMS er et anerkjent og ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt samarbeid. Rundt 900 studenter fra hele verden tar ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av rundt 125,000 studenter. Velger du PUMS får du en solid og anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og i andre deler av verden.

Collegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.
Det engelskspråklige medisinstudiet ved Collegium Medicum gir deg en god legeutdanning i et trivelig, flerkulturelt studentmiljø. Du kan bo på et nytt, flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Over 150 skandinaver studerer nå medisin på engelsk i denne vakre byen med store parker og grøntområder, elver og kanaler. Det internasjonale studentmiljøet inkluderer også studenter fra Irland, Spania, India, USA og flere andre land. Studentene organiserer fadderordning og gir nye medisinstudenter en varm mottakelse, og lærerne er kjent for god oppfølging av studentene.

Medical University of Gdansk (MUG):
Medisin, M.D., 6 år.
Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har direkte flyforbindelse til ni norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer også mange norske og ikke minst svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt til i Gdansk, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning i et internasjonalt miljø ved et av Polens ledende medisinske universiteter.

Charles University, First Faculty of Medicine, Praha:
Medisin, MUDr., 6 år
Tannlege, MDDr., 5 år
Charles University i Praha ble grunnlagt allerede i 1348 som det første universitetet nord for Alpene. Første medisinske fakultet har medisin- og tannlegestudenter fra alle verdensdeler og er anerkjent for sin kvalitet og sitt internasjonale omdømme. Norske og ikke minst svenske studenter er blant de mange som har valgt dette fakultetet for kvalitetsstudier i medisin eller odontologi. Historiske og vakre Praha har flotte parker og omgivelser som gir gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv. Byen har også et mangfoldig utvalg av restauranter og cafeer hvor du kan spise og drikke godt på et studentbudsjett. Praha er med god grunn et av Europas aller mest populære reisemål med

Warsaw International Studies in Psychology (WISP), University of Warsaw:
Psykologi, M.A., 5 år.
Vil du heller studere menneskets psyke og atferd? Det femårige psykologistudiet i Warszawa tilbyr mange valgfag, forelesere fra mange land og et spennende internasjonalt studentmiljø. Studentene velger spesialisering 4. og 5. år og en ny spesialisering i klinisk psykologi er under planlegging. I 2017-18 tilbys spesialisering i psykoterapi, nevropsykologi og nevrovitenskap, eksperimentell sosialpsykologi og organisasjonspsykologi.

Gode muligheter for autorisasjon som psykolog i Norge: Helsedirektoratet opplyser fra oktober 2017 at søkere med polsk masterutdanning i psykologi vil kunne få autorisasjon i Norge siden utdanningen gir rett til lovregulert yrke som psykolog i Polen. EØS-regelverket krever at også Norge må godkjenne utdanninger som gir rett til å utøve lovregulert yrke i utdanningslandet. Norske studenter som fullfører masterutdanning ved WISP vil kunne få autorisasjon i Norge dersom de gjennomfører de krav helsemyndighetene setter til kompenserende tiltak for eventuelle mangler i utdanningen. Det er viktig å velge mest mulig klinisk relevant spesialisering og valgfag og å få relevant arbeidserfaring i Norge i løpet av studietiden for å gjøre veien til autorisasjon så kort som mulig.

Vår erfaring gir deg trygghet – Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi! 

Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!
www.medicalstudies.no 
www.facebook.com/agder.vitenskapsakademi  
E-post: study-poland@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475 / 38141105