Ønsker du en karriere innen helse?

Tekst og bilde: Naprapathögskolan

1876

Studér ved Naprapathögskolan i Stockholm, Nordens største høgskole innen avansert manuell medisin!

naprapat högskolanBehovet for naprapater er stort ettersom mange får vondt i muskler eller ledd i løpet av livet, noe som naprapaten er spesialist på å behandle. Som naprapat kan du arbeide innen helsetjenesten, bedriftshelsetjenesten, idrettsbevegelsen og med folkehelse.

Naprapathögskolan i Stockholm er Nordens største høgskole i avansert manuell medisin. Skolen har ca 130 studenter fra Norge som gjør den til den mest populære utdanningen i Sverige for norske studenter! Utdanningen er 4-årig og gir rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Søknadsfristen for høstsemesteret 2017 er 5. mai. Søk her! 

Hva er naprapati?
Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon.Naprapatene gir helsefremmende og effektiv manuellbehandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er i stor grad engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling, og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner
og smertetilstander i muskel- og leddsystemet. Naprapater er i dag den største gruppen innen avansert manuellmedisin i Norden. I Norge, Sverige og Finland finnes det drøyt 1700 yrkesaktive naprapater. I dag er det over 400 naprapater i Norge. Naprathögskolan er nordmenns favorittskole i Sverige! Blant 673 norske som studerer i Sverige går 134 av disse på Naprapathögskolan i Stockholm. Det gjør Naprathögskolan til den mest populære utdannelsen i Sverige for norske studenter.

Vil du vite mer om naprapati?
Besøk Naprapathögskolan sin nettside: naprapathogskolan.se
eller ta en titt på denne filmen fra Norges Naprapatforbund. 

naprapat högskolanNaprapatutdannelse
Alle norske naprapater er utdannet ved Naprapathögskolan i Stockholm, et fireårig heltidsstudium. Under hele studietiden smeltes den teoretiske og praktiske undervisningen sammen i veilederstyrt praksis, der studentene behandler pasienter på skolens klinikk. Siden autorisering av naprapater i Sverige og Finland trådte i kraft i 1994, har et femte turnusår kommet i tillegg for å oppnå en svensk eller finsk autorisasjon, men dette er ikke nødvendig for naprapater som skal praktisere i Norge.

Åpent hus på Naprapathögskolan i Stockholm
Er du nysgjerrig på naprapati og naprapatyrket?  Besøk oss på åpent hus! Vi guider deg i høgskolens lokaler, forteller om naprapatutdanningen og viser hvordan man jobber som naprapat. Du får møte studenter, lærere og personale fra høgskolen og vi avslutter besøket med en spørsmålsrunde. Påmelding gjøres på naprapathogskolan.se/utbildning/oppet-hus.

Preparandkurs i Stockholm & Oslo
Naprapathögskolans preparandkurs er et forberedende kurs for deg som er interessert i naprapatutdannelsen. I løpet av tre helger får du lære mer om naprapati og om noen av fagene som inngår i utdanningen som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin og massasje.

  • Delkurs I: Anatomi/idrettsmedisin
  • Delkurs II: Massasje teori/praksis
  • Delkurs III: Fysiologi/naprapati

nph-symbol-1000x1000Under kursene er det mulig å booke tid for studieveiledning. Naprapathögskolans utdanningskoordinator Linda Ladenstedt vil være til stede for å svare på spørsmål om blant annet godkjenning og studiepoeng. Påmelding gjøres på naprapathogskolan.se/utbildning/forberedande-kurser/preparandkurs

Ønsker du å bestille time til studieveiledning? Send en e-post til linda.ladenstedt@nph.se eller kontakt oss på telefon +46 08-16 01 20.


Les også om disse studietilbudene:

DEL