Studere i populære California?

Tekst og bilder: SONOR

Det er ikke bare varmen, strendene og glamour’en som trekker mange norske studenter til California, men også de spennende studiemulighetene i denne liberale delstaten.

Mange studenter ender naturlig nok opp i California State University (CSU)-systemet, som er det nest største universitetssystemet i USA, etter SUNY i New York—i dette systemet inngår hele 23 utdanningsinstitusjoner. Det er mange fordeler ved å velge et CSU-universitet. Her ligger fokuset på undervisning og utdanning av profesjonsgrupper.

Tett oppfølging og overkommelige priser
Studentene får tett oppfølging, og ofte til mer overkommelige priser enn det som etter hvert er blitt vanlig ved en utdanning i USA. Her ligger skolepengene på mellom 15 000 og 18 000 USD, som er betydelig mindre enn ved en del av nabouniversitetene.

 

SONOR representerer seks av disse universitetene. Vi har allerede jobbet en stund med CSU Channel Islands, CSU Monterey Bay, CSU Long Beach og San Francisco State University, og snart er også samarbeid med CSU Northridge i LA og CSU San Marcos i San Diego på plass. Ta kontakt direkte med oss for mer informasjon om disse to: info@sonor.no. Vi anbefaler ellers alltid å ta kontakt med oss for veiledning i søknadsprosessen. Selv om disse institusjonene har samkjørt søknadsportalen, må man likevel sende inn papirer og søknad til hver enkelt institusjon—og da kan det være lurt å ha noen å be om råd! Dessuten sikrer vi at alle papirer kommer frem og at søknaden er komplett.

Nylig har også SONOR fått en annen samarbeidspartner i området: Santa Monica College (SMC). Dette er et community college som ligger knappe tre kilometer fra stranden, midt i vakre Santa Monica, L.A. SMC kan by på høyt akademisk nivå og er ledende blant Californias 112 community colleges på overføringer til University of California, University of Southern California og andre universiteter. Det betyr at du kan gå her i to år, oppfylle dine general education requirements og søke overføring til ditt drømmeuniversitet der du fullfører din bachelorgrad. De tilbyr studiemuligheter innen over 100 forskjellige fagområder, så du behøver ikke bekymre deg for at du blir forsinket i utdanningen: Du fullfører den amerikanske bachelorgraden på fire år. Til SMC kommer du for å få faglige utfordringer, for å spare penger, og for den klassiske LA-livsstilen, med strandyoga, surfing og sykling, shopping og fantastisk nattliv.

Ta kontakt allerede nå for søknad til 2019!

De fleste fristene er nå ute for høstopptaket, men både Santa Monica College og CSU-universitetene har også et våropptak! Fristene kan variere fra skole til skole, og noen er relativt tidlige, så ta kontakt nå dersom du ønsker å starte i 2019.

Registrer deg for gratis veiledning her så vil en av våre veiledere vil i løpet av de kommende dagene ta kontakt med ytterligere informasjon. De er behjelpelige med å svare på alle spørsmål du måtte ha vedrørende studier i utlandet.

Du kan lese mer på www.sonor.no, og følge oss på TwitterInstagram og Facebook.

Study Outside Norway (SONOR)
www.sonor.no
@: info@sonor.no
TLF: 73 80 97 30

Møt oss på kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim!