HjemAlle vil snakke med ...

Alle vil snakke med oss!

Utdanningsmessen i Kristiansand vrimler av ivrige elever og utstillere. «Dette er et bra tilbud! Alle vil snakke med oss. De er interesserte i oss, hvem vi er, hva vi vil og hva som passer for meg!»

Ved spørreundersøkelsen på utdanningsmessen i Gimlehallen møter jeg Rebekka og Ingvild, begge 2. års elever ved Kristiansand katedralskole Gimle (KKG). KKG ligger like ved Gimlehallen, og Rebekka og Ingrid besøker messen for første gang etter de startet på videregående skole. Selv om de går 2. året og fortsatt har god tid til å bestemme utdanningsretning, setter de stor pris på muligheten til å stikke innom utdanningsmessen. Etter nesten en halvtime på messen har de fått snakket med flere utstillere.

«Dette er et bra tilbud! Alle vil snakke med oss. De er interesserte i oss, hvem vi er, hva vi vil og hva som passer for meg!» forteller Ingvild. Rebekka er enig, og forteller at de får gode svar. «Det er lettere å få tilgang på opplevelser når man snakker direkte med studenter».

De har begge lest på nettet etter muligheter etter videregående skole. Rebekka har brukt tautdanning.no, og Ingvild har søkt rundt på mange nettsider.

Når jeg spør om de har tenkt på videre studiemuligheter svarer Rebekka raskt. Hun ønsker å studere økonomi og ledelse. Gjerne på Handelshøyskolen BI. Ingvild er usikker, hun vet at hun vil jobbe med mennesker, men er fortsatt usikker på hvordan. Før hun starter å studere ønsker Ingvild et friår hvor hun kan reise eller gå på folkehøgskole. Kanskje jeg reiser med EF sier hun og viser frem informasjonen hun har fått derfra.

Vi i TaUtdanning ønsker dem begge lykke til med videre valg!

Les intervjuer med besøkende på utdanningsmessene i Lillestrøm og Halden her.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: