HjemArbeid for helse og ...

Arbeid for helse og livskvalitet!

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Vil du utdanne deg til lege, tannlege, veterinær eller fysioterapeut i Sentral-Europa eller på Kypros? Agder Vitenskapsakademi tilbyr online opptaksprøver våren 2020. Ta test og intervju i ditt eget hjem. Kontakt oss snarest!

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for mennesker eller dyr? Har du gode kunnskaper i realfag og en sterk indre motivasjon? Da kan våre gode utdanningstilbud i Polen, Tsjekkia, Slovakia og på Kypros være noe for deg. Kontakt oss nå så forteller vi deg hvilke fag du trenger, hvordan du søker og hvordan du best kan forberede deg til opptaksprøver. Se også søknadsfrister og opptaksdatoer.

Søk trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi
Grundig og balansert informasjon fra våre tre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Hvis du bestemmer deg for å søke er vi med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi er en av ANSAs etisk godkjente agenter, har jevnlig kontakt med ANSAs hovedkontor og deltar på deres skoleturné Oppdag Verden. Vi møter styremedlemmene i ANSAs lokallag og andre norske studenter i studiebyene, og vet derfor mye om studentenes mestring, trivsel og utfordringer. Tett kontakt med universitetenes ansatte gir oss god innsikt i studieopplegget og universitetenes tilbud og krav til studentene. Vår kunnskap og erfaring gjør det trygt å søke via Agder Vitenskapsakademi.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år
Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, 5 år
Farmasi, (Pharm.D.), 6 år
Fysioterapi (master), 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lenger enn noe annet polsk universitet. Over ni hundre studenter fra hele verden holder på med ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 125,000 studenter. I sommerhalvåret koser mange seg på restaurantene på byens gamle markedsplass, Stary Rynek. PUMS er et ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og USMLE-eksamener som gir rett til å praktisere i USA. Velger du PUMS får du derfor en anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden.


Collegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.

Collegium Medicum er navnet på det medisinske fakultet ved Nicolaus Copernicus University. Universitetet har totalt ca. 30 000 studenter i Torun og Bydgoszcz.
Collegium Medium har et stort skandinavisk studentmiljø, men også studenter fra Irland, India, Spania og mange andre land. Legestudiet i Bydgoszcz preges av engasjerte lærere og uformell kontakt mellom lærere og studenter. Studentenes fadderordning gir deg en varm velkomst og trygg start på studentlivet, og ANSA Bydgoszcz tilbyr fellesskap og sosiale opplevelser. Du kan bo på et nytt, flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Bydgoszcz er en fin by med mange store parker, den populære Mølleøya og gamlebyen med sine mange restauranter og cafeer.


Medical University of Gdansk (MUG):
Medisin, 6 år.

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har derfor flyforbindelse til mange norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer flere hundre norske og svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt i byen, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning ved et av Polens ledende medisinske universiteter.


Masaryk University, Brno:
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år
Fysioterapi, 3 år

Masaryk er et av Sentral-Europas mest anerkjente universiteter, med medisinske studier som er ettertraktet av studenter fra hele verden. Det medisinske fakultetet er lokalisert på en ultramoderne campus med laboratorier, klasserom og bibliotek i toppklasse. Her finnes også studentboliger, treningssentre og caféer. Masaryk har et brukervennlig informasjonssystem som forenkler studentlivet, et aktivt ANSA-lag og et mangfold av studentforeninger og klubber.

Brno er den nest største byen i Tsjekkia med rundt 400 000 innbyggere og ble grunnlagt ca. 1000 e. Kr. Byen er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og er den historiske hovedstaden i regionen Mähren.  


European University Cyprus, Nikosia 
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år

Fra 2020 har vi også gleden av å tilby lege- og tannlegestudier ved European University Cyprus (EUC) i Nikosia. Dette private universitetet er en del av nettverket Galileo Global Education, og er en videreføring av Cyprus College grunnlagt i 1961. EUC er et ambisiøst og utviklingsorientert universitet som tiltrekker seg dyktige studenter fra flere kontinenter. Den kompetansebaserte læreplanen gir medisinstudentene klinisk praksis allerede i løpet av første år på studiet. Studentene får utvikle sine praktiske ferdigheter i et dynamisk læringsmiljø med grundig opplæring i avanserte kliniske metoder og teknikker. EUC har et mangfold av klubber og aktivitetstilbud og tilbyr topp moderne hybler på studenthjemmet like ved campus.  Kypros har et svært behagelig klima med rundt 300 soldager i året, og varme somre fra mai til oktober.  


University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), Košice.
Veterinær, 6 år.  

Ved UVMP i Košice kan du studere veterinærmedisin og bli autorisert veterinær i Norge etterpå. UVMP har tilbudt veterinærstudier på engelsk i 25 år, og det internasjonale studentmiljøet omfatter også over hundre norske studenter.  Veterinærstudier i Košice vil gi deg en kvalitetsutdanning i en flott by med gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv. Košice ligger i det fjellrike østlige Slovakia. Veien er ikke lang til nasjonalparken Slovakiske paradis med 300 km merkede stier, kløfter, fosser, underjordiske huler og et variert dyreliv. 

Autorisasjon som lege eller tannlege i Norge
Norske studenter som fullfører medisinutdanning i Polen, Tsjekkia eller på Kypros vil etter gjeldende regelverk få autorisasjon fra Helsedirektoratet når de sender inn nødvendig dokumentasjon. Praksis er inkludert i medisinutdanningen i disse tre landene, som i Norge. Helsedirektoratet skriver på sine nettsider om utdanninger innen eu: Innenfor EU/EØS er det noen helseprofesjoner som er harmonisert gjennom yrkeskvalifikasjonsdirektivet. Det betyr at man har blitt enige om hva disse skal inneholde, slik at de skal gi rett til autorisasjon i et annet EU/EØS-land hvis de gir rett til autorisasjon i utdanningslandet. De harmoniserte utdanningene inkluderer lege og tannlege. Dersom man tar en av disse utdanningene innen EU/EØS og utdanningen fører til autorisasjon i studielandet, kan man være rimelig trygg på at man vil få autorisasjon i Norge etter endt studium. Enkelte tannlegesøkere vil kunne få vedtak om veiledet praksis (lisens) fra Helsedirektoratet for å få autorisasjon i Norge.

Vår erfaring, kunnskap og tilgjengelighet gir deg trygghet. Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!

www.medicalstudies.no 
https://www.facebook.com/Agder.Vitenskapsakademi.utenlandsstudier/
E-post: medicalstudies@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475  

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: