HjemÅrets siste opptak t...

Årets siste opptak til PUMS Poznan i Oslo 3. juli!

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Du kan også søke legestudiet ved Collegium Medicum i Bydgoszcz. Agder Vitenskapsakademi veileder deg helt frem til studiestart. Vi tilbyr medisin, tannlege, veterinær, fysioterapi eller psykologi i seks ulike byer. Kontakt oss snarest hvis du vil søke opptak i 2019!

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for andre mennesker? Har du et godt faglig grunnlag og en sterk indre motivasjon? Da kan våre solide utdanningstilbud i Polen, Tsjekkia og Slovakia være noe for deg. Vil du ha mer informasjon? Kontakt oss nå så forteller vi deg hvilke fag du trenger, hvordan du søker og hvordan du kan forberede deg til opptaksprøver. Se også søknadsfrister og opptaksdatoer.

Søk trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi
Grundig og balansert informasjon fra våre tre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Hvis du bestemmer deg for å søke er vi med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi er en av ANSAs etisk godkjente agenter og har jevnlig kontakt med ANSA og deres lokallag i studiebyene, og med norske studenter og universitetenes ledelse og ansatte. Dette gir oss god innsikt i studentenes velferd og trivsel og i universitetenes organisering og oppfølging. Derfor kan du søke trygt gjennom Agder Vitenskapsakademi.

Autorisasjon som lege eller tannlege: Norske studenter som fullfører medisin- eller tannlegeutdanning i Polen eller Tsjekkia har rett til autorisasjon når de sender inn nødvendig dokumentasjon til Helsedirektoratet.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år

Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, 5 år
Farmasi, (Pharm.D.), 6 år
Fysioterapi (master), 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lenger enn noe annet polsk universitet. Over ni hundre studenter fra hele verden holder på med ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 125,000 studenter! I sommerhalvåret koser mange seg på restaurantene på byens gamle markedsplass, Stary Rynek. PUMS er et anerkjent og ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid. Velger du PUMS får du en solid og anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden.

Collegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.

Det engelskspråklige medisinstudiet ved Collegium Medicum gir deg en god legeutdanning i et trivelig, flerkulturelt studentmiljø. Du kan bo på et nytt, flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Over 150 skandinaver studerer nå medisin på engelsk i denne vakre byen med store parker og grøntområder, elver og kanaler. Det internasjonale studentmiljøet inkluderer også studenter fra Irland, Sverige, Spania, India, USA og flere andre land. Studentene organiserer fadderordning og gir nye medisinstudenter en varm mottakelse, og lærerne er kjent for god oppfølging av studentene.

Medical University of Gdansk (MUG):
Medisin, 6 år.

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har direkte flyforbindelse til ni norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer også mange norske og ikke minst svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt til i Gdansk, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning ved et av Polens ledende medisinske universiteter.

Masaryk University, Brno:
Medisin, 6 år

Tannlege, 5 år
Fysioterapi, 3 år
Nå samarbeider vi også med det populære og moderne Masaryk-universitetet i Brno, Tsjekkia.  Foreløpig er det rundt 50 norske studenter ved dette anerkjente universitetet, men vi regner med at stadig flere vil oppdage Masaryk og byen Brno i årene fremover. Masaryk-universitetet er landets nest største, og så mange som ca. 100 000 studerer ved dette eller et av de fem andre offentlige universitetene i Brno. Det medisinske fakultetet holder til på en ny og moderne campus med fine klasserom, bibliotek, kollokvierom og kantiner. Masaryk er også kjent for sitt avanserte informasjonssystem som gjør studiene og studentlivet enklere og triveligere.

University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), Košice.
Veterinær, 6 år
Agder Vitenskapsakademi samarbeider fra 2018 også med UVMP i Košice, Slovakia. Ved UVMP kan du ta det seksårige studiet i veterinærmedisin og oppnå graden Doctor of Veterinary Medicine (DVM), som gir grunnlag for autorisasjon som veterinær i Norge.  Mer enn hundre norske studenter, samt mange fra Storbritannia, Irland, Island, Hellas og flere andre land studerer nå ved UVMP, som har tilbudt veterinærstudier på engelsk i 25 år.  Den vakre byen Košice ligger i det fjellrike østlige Slovakia, og er med sine 240,000 innbyggere landets nest største by. Veien er kort til nasjonalparken Slovakiske paradis med Tatrafjellene og 300 km merkede stier, kløfter, fosser, underjordiske huler og et variert dyreliv.  Veterinærstudier i Košice vil gi deg en kvalitetsutdanning i en flott by med gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv.

Warsaw International Studies in Psychology (WISP), University of Warsaw:
Psykologi (master), 5 år.

Vil du heller studere menneskets psyke og atferd? Det femårige psykologistudiet i Warszawa tilbyr mange valgfag, forelesere fra mange land og et spennende internasjonalt studentmiljø. Studentene velger spesialisering 4. og 5. år og en ny spesialisering i klinisk psykologi er under planlegging. For tiden tilbys spesialisering i psykoterapi, nevropsykologi og nevrovitenskap, eksperimentell sosialpsykologi og organisasjonspsykologi.

Gode muligheter for autorisasjon som psykolog i Norge: Søkere med polsk masterutdanning i psykologi (som fra WISP) vil kunne få autorisasjon i Norge hvis de oppfyller kravene helsemyndighetene setter til kompenserende tiltak for eventuelle mangler i utdanningen. Les mer på Helsedirektoratets nettsider eller kontakt Agder Vitenskapsakademi for mer informasjon.

Vår erfaring, kunnskap og tilgjengelighet gir deg trygghet.
Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!

www.medicalstudies.no 
www.facebook.com/agder.vitenskapsakademi  
E-post: medicalstudies@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475 / 38141105

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: