HjemSiste opptak til leg...

Siste opptak til legestudier ved Collegium Medicum!

Tekst og bilder: Agder Vitenskapsakademi

Vil du studere medisin på engelsk ved et anerkjent polsk universitet? Opptaksintervju er 28. august. Kontakt oss for mer info!

Ønsker du å forstå, behandle og være til hjelp for andre mennesker? Hvis du også er høyt motivert og har et godt faglig grunnlag kan du bli en del av et spennende internasjonalt studiemiljø. Agder Vitenskapsakademi er nordisk representant for fire anerkjente universiteter i Polen, og for Karlsuniversitetet i Praha.

Collegium Medicum, Nicolaus Copernicus University (NCU) i Bydgoszcz:
Medisin, M.D., 6 år.

Det engelskspråklige medisinstudiet ved Collegium Medicum gir deg en god legeutdanning i et trivelig, flerkulturelt studentmiljø. Du kan bo på et flott og sentralt plassert studenthjem med både enkelt- og dobbeltrom. Over 150 skandinaver studerer nå medisin på engelsk i denne vakre byen med store parker og grøntområder, elver og kanaler. Det internasjonale studentmiljøet inkluderer også studenter fra Irland, Spania, USA og andre land. Studentene organiserer fadderordning og gir nye medisinstudenter en varm mottakelse, og lærerne er kjent for god og personlig oppfølging av studentene.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan:
Medisin, M.D, 6 år
Advanced M.D program (medisin), 4 år (krever bachelor i realfagene)
Tannlege, D.D.S, 5 år
Farmasi, Pharm.D., 6 år
Fysioterapi, M.Sc., 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lengre enn noe annet polsk universitet. PUMS er et anerkjent og ambisiøst universitet med utstrakt internasjonalt samarbeid. 1000 studenter fra hele verden deltar på ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 115,000 studenter! Velger du PUMS får du en solid og anerkjent utdanning som gir deg mange jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden. Dessuten får du oppleve et studentmiljø og et samhold som får svært god omtale av våre studenter.

gumed-gdansk-dsc_0965Medical University of Gdansk (MUG):
Medisin, M.D., 6 år.
Sykepleie, bachelor, 3 år.

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har direkte flyforbindelse til hele ti norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer også mange norske og ikke minst svenske studenter. MUG ligger sentralt til i Gdansk, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. Sykepleierstudiet på engelsk i Gdansk er et attraktivt tilbud for de som ønsker en kvalitetsutdanning i et internasjonalt miljø ved et av Polens ledende medisinske universiteter.

charles-university-first-faculty-of-medicineFirst Faculty of Medicine, Charles University, Praha:

Medisin, MUDr., 6 år
Tannlege, MDDr., 5 år

Karlsuniversitetet i Praha ble grunnlagt allerede i 1348 som det første universitetet nord for Alpene. Første medisinske fakultet har medisin- og tannlegestudenter fra alle verdensdeler og er anerkjent for sin kvalitet og sitt gode internasjonale omdømme. Norske og svenske studenter er blant de mange som her får et godt grunnlag for en yrkeskarrière innen medisin eller odontologi. Den flotte storbyen Praha med flotte parker og omgivelser gir i tillegg svært gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv.

Warsaw International Studies in Psychology (WISP), University of Warsaw:
Psykologi, M.A., 5 år.

Vil du heller studere menneskets psyke og atferd? Masterstudiet i psykologi i Warszawa tilbyr mange valgfag, forelesere fra ulike land og et spennende internasjonalt studentmiljø. Studentene velger spesialisering 4. og 5. år og en ny spesialisering i klinisk psykologi planlegges. Søkere som ønsker autorisasjon som klinisk psykolog i Norge må være klar over at det er Helsedirektoratet som avgjør søknad om autorisasjon etter avlagt studie og individuell søknad. Det er for tiden usikkert om en slik søknad vil bli innvilget for de som fullfører masterstudiet i Warszawa om 5-6 år, og hva som evt. først vil kreves av tilleggskurs og praksis under veiledning. Psykologiforbundet og mange nåværende psykologistudenter i Polen arbeider med å endre nåværende regelverk slik at autorisasjon som klinisk psykolog i Norge vil bli lettere å oppnå. Agder Vitenskapsakademi følger utviklingen tett og kan gi utfyllende informasjon om dette. Psykologistudiet ved WISP vil også uten autorisasjon kunne gi deg interessante jobber innen terapi, organisasjonspsykologi, undervisning eller forskning.

Grundig informasjon og veiledning
Grundig informasjon fra våre tre erfarne veiledere kan gjøre det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Vi er med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi har jevnlig kontakt med ANSA’s lokallag og norske studenter og med universitetenes ledelse og ansatte. Dette skaper trygghet og gir oss god innsikt i studentenes trivsel og studieprogresjon, noe som kommer søkere og nye studenter til gode.

Velkommen som søker gjennom Agder Vitenskapsakademi!
www.medicalstudies.no
www.facebook.com/agder.vitenskapsakademi 
E-post: study-poland@uia.no
Tlf.: 38141957 / 38141475 / 38141105

agdervitenskapsakademi_logo_jpg

 

 

 

 


Les også:

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: