Beste stand i Oslo 2020

Det var Høyskolen Kristiania som ble kåret til beste stand på årets utdanningsmesse i Oslo. Vi snakket med studentambassadør og messeansvarlig Julie Bratsberg om hva som førte til denne ‘seieren’:

Hva tror du er årsaken til at dere vinner beste stand?
Vi har kjempeflinke studentambassadører på jobb! De som står her er veldig engasjerte, snakker godt med de som besøker standen og er flinke til å finne ut av hva de er mest interessert i. Også tror jeg det har noe å gjøre med bilen vår, Dubby. Vi får litt oppmerksomhet på grunn av han.

Hva er strategien deres når dere står på stand? Hvordan rekrutterer dere de som kommer innom?
Vi er veldig opptatt av rådgivende salg, der vi er opptatt av å gi best mulig råd til hver enkelt person. Vi er også veldig åpne dersom vi eventuelt ikke har en retning som passer for dem, da sender vi de videre. Men det er viktig å bli kjent med hver enkelt og stille en del spørsmål.

Hvem ønsker dere å møte på messen?
Hovedsakelig de som har gått på folkehøyskole og de som går VG3, men også gjerne de som er nysgjerrig på nettstudier og vil videreutdanne seg.

Hvordan har dere forberedt dere i forkant?
Vi har jobbet en del med standen og lager nytt design hvert år. I tillegg har vi fokus på opplæring av studentambassadørene som er med. De er studenter og går studiene selv, men de får også opplæring i andre studieretninger. Vi har også jobbet mye med hvordan man skal møte søkerne på best mulig måte. Alt dette lærer de på en messeopplæring i forkant.

Er det noe spesielt dere vil trekke frem med standen deres?
Det må jo være Dubby da (campingvognen), i tillegg til at vi viser frem arbeider som studentene holder på med via skjerm. Vi har en del kreative studier som ikke alltid er like lett å forklare.