HjemBli autorisert Napra...

Bli autorisert Naprapat

Tekst og bilder: Naprapathögskolan

Beslutningen om autorisasjon for naprapater i Norge innebærer en viktig erklæring for yrkesgruppen og behandlingsformen. Det er også en viktig erklæring for Naprapathögskolan at naprapatutdanningen er av så høy kvalitet at den kan ligge til grunn for autorisasjon ikke bare i Sverige, men også i Norge.

Autoriserte naprapater tilhører samme kategori som øvrig helse og sykepersonell. Dette utgjør en viktig forutsetning for økt samarbeid mellom naprapater og annet helsepersonell. Dette bidrar til økt kontakt med øvrige yrkesgrupper innen helsesektoren, noe som vil gagne pasienten. Vi forventer en positiv utvikling på det norske arbeidsmarkedet for naprapater og en kraftig økning i interessen for naprapatutdanningen fra studenter i Norge.

Naprapathögskolan i Stockholm er den største høgskolen i Norden innen avansert manuell medisin.
Søknadsfristen for høstsemesteret 2022 er 9. mai. 
Søk her! 

Hva er naprapati?
Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon. Naprapatene gir helsefremmende og effektiv manuellbehandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er i stor grad engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling, og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner og smertetilstander i muskel- og leddsystemet. Naprapater er i dag den største gruppen innen avansert manuellmedisin i Norden. I Norge, Sverige og Finland finnes det drøyt 2000 naprapater. I dag er det nærmere 500 naprapater i Norge. Naprathögskolan er nordmenns favorittskole i Sverige! Blant 673 norske som studerer i Sverige går 134 av disse på Naprapathögskolan i Stockholm. Det gjør Naprathögskolan til den mest populære utdannelsen i Sverige for norske studenter.

Vil du vite mer om naprapati?
Besøk Naprapathögskolans nettside
Eller ta en titt på denne filmen fra Norges Naprapatforbund.

Første semester på distanse
Høsten 2022 tilbyr Naprapathögskolan muligheten til å ta første semester av naprapatprogrammet på distanse. Dette innebærer at du som student selv kan velge om du vil ta del i undervisningen på campus i Stockholm eller online.

Naprapatstudentene om utdanningen
Hør på studentene fra skolen fortelle om Naprapathögskolan. De gir også sine beste tips og råd til deg som funderer på å søke. Se filmene her:

Når er søknadsfristen?
9 mai 2022. SØK HER 

Har du spørsmål? Kontakt oss for mer informasjon!
E-post: linda.ladenstedt@nph.se
Tel: +46 08-16 01 20
https://naprapathogskolan.se/

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: