HjemBoot camp i fredsarb...

Boot camp i fredsarbeid

Tekst og bilde: Arbeiderbevegelsens folkehøgskole

Ønsker du deg en mer rettferdig verden? Vil du gjøre en forskjell? Vi søker tøffe og engasjerte deltakere til boot camp i fredstrening.

Verden trenger modige, kunnskapsrike og selvstendige mennesker. Tar du et år på Fred- og konfliktlinjen på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole vil du bli trent i konflikttransformasjon og fredsbygging. Du vil i tillegg vil få unike verktøy for å forstå deg selv, andre mennesker og verden rundt deg.  Du vil lære hvordan du kan gjøre en forskjell, praktisk og politisk. Du får garantert se nye sider av deg selv og få nye vennskap med mennesker fra hele landet og andre land. I tillegg vil du få et innblikk i verdens urettferdighet og problemstillinger som fattigdom, menneskerettigheter, demokrati, klima, internasjonale konflikter- og organisasjoner. Målet – å gjøre deg klokere, smartere, tøffere, snillere og mer bevisst, helt uten eksamenspress og lange pensumlister.

Fred begynner med deg selv. For å bidra til fred internasjonalt må vi begynne der. Vi må kjenne oss selv og samfunnet vi lever i. Og vi må ha verktøy som vi vet kan skape en samfunnsendring. Vi ruster ryggsekken din med gode, varierte og lærerike opplevelser. Et år hos oss gir deg personlige møter med spennende forelesere som er noen av Norges fremste eksperter på sitt felt. Vi vil ta utflukter ut i den nydelige naturen på Innlandet for å bli bedre kjent med hverandre og bruke naturen som inspirasjon. Vi vil besøke organisasjoner og institusjoner som jobber innenfor fred- og konfliktarbeid. Gjennom praktiske oppgaver, gruppearbeid, kreativ lek og rollespill vil vi forstå samfunnet bedre og ha det gøy! I løpet av året vil vi blant annet ha aktivistkurs, være med å arrangere skolens to festivaler og få sertifiseringskurs i konfliktløsning. Du vil få trening i å snakke foran mennesker og få et lite innblikk i akademisk forskning og metode. Ja, du vil av og til være utenfor komfortsonen – og du vil garantert trives der.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: