HjemDataspill og skole? ...

Dataspill og skole? Flere videregående skoler tilbyr E-sport

Tekst og bilder: Akademiet

Høsten 2019 utvides tilbudet for deg som ønsker å kombinere videregående skole med E-sport.

E-sport på Norges største private videregående skole
Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt er å regne som idrett. Dette kalles E-sport. Vi har i dag to ligaer: Telialigaen og Altibox-ligaen der man kan konkurrere i Playerunknown’, Battlegrounds, Hearthstone, League of Legends, Counter-Strike: GO, Rocket League og FIFA.

Høsten 2018 startet Akademiet sine første E-sportelever på Studiespesialisering med E-sport som fokusområde på Akademiet VGS Ålesund og Akademiet VGS Molde. Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever og har videregående skoler i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Molde og Bergen. Akademiet har også privatistskoler for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse. Akademiet Nettstudier er landets største offentlig godkjente nettskole.

E-sport er siste tilskudd, i et bredt utvalg utdanningsprogram ved Akademiets skoler. Jan Ove Otterlei, daglig leder ved Akademiet Ålesund, forteller om stor pågang og engasjerte elever etter tilbudet ble lansert. – Vi opplever at E-sport er et godt supplement til vårt øvrige studietilbud og pågangen har vært stor etter vi lanserte tilbudet.

Høsten 2019 utvider Akademiet tilbudet for de som ønsker E-sport som en del av skolehverdagen. På Akademiet VGS Kristiansand tilbyr skolen Toppidrett med E-sport, på Akademiet VGS Oslo og Akademiet VGS Sandnes er E-sport en del av utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon.

E-sport – kompatibelt med pedagogisk plattform
Akademiet har ved flere av sine skoler mange års erfaring med å arrangere LAN og legge til rette for lokale konkurranser. Ved å inkludere E-sport som en del av utdanningsprogram tas initiativet et skritt videre.

Otterlei forteller at samarbeid med andre Akademiet-skoler, ulike ekskursjoner og deltagelse på lokale og nasjonale konkurranser vil være en naturlig del av undervisningsopplegget. Skolene har det siste året sanket positive erfaringer og gode tilbakemeldinger fra elevene på utdanningsprogram med E-sport.

– Fra et pedagogisk ståsted har vi forståelse for at enkelte kan oppleve kombinasjonen av skole og gaming som litt uvant, men når vi ser på hvilken kompetanse som kreves for å bli god i E-sport, er dette kompetanse som er svært kompatibel med vår pedagogiske plattform; individfokus og samarbeid, evne til å fatte gode beslutninger raskt og være en sentral del av et større team, er alle egenskaper vi ønsker å utvikle hos alle våre elever, avslutter Otterlei.

Les mer om E-sport på Akademiet
Kontakt Akademiet
Tlf.: 922 36 600  
E-post:
post@akademiet.no  
Søk nå

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: