HjemDenne skolen er byen...

Denne skolen er byens beste videregående skole

Tekst og bilder: Akademiet

På Akademiet Bergen er de stolte at skolen har høyest score av alle Bergens videregående skoler på Elevundersøkelsen.

I Jonas Reins gate 4, midt i Bergen sentrum – ligger skolen som i følge Elevundersøkelsen er byens aller beste skole. I dag er skolen en relativt liten skole, med i underkant av hundre elever. Rektor Trond Botnen sier at dette bidrar til en nær relasjon mellom elevene – og også mellom elevene og lærerne.

– Både elever og lærere trives hos oss, det er vi stolte av! Vi arbeider hele tiden for at våre elever skal bli sett hver eneste dag. Hos oss er vi tett på – det er nær kontakt mellom elev og lærer, og det gir et svært godt grunnlag for trivsel og læring.

Topper Elevundersøkelsen
Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse i regi av Utdanningsdirektoratet, der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Elevundersøkelsen blir gjennomført i høstsemesteret hvert år, og kartlegger blant annet elevenes opplevelse av trivsel på skolen, motivasjon for å lære og hvordan de opplever lærernes støtte og faglige veiledning.

For skoleåret 2021-2022 troner Akademiet Bergen på toppen, og er skolen med de aller beste resultatene i Vestland fylke.

Les mer om Akademiet Bergen her

Utvider skoletilbudet etter stor pågang
I sommer tar Akademiet over hele skolebygget i Jonas Reins gate og utvider skolen. Botnen sier avgjørelsen ble tatt etter stor pågang fra elever som ønsker å begynne ved skolen, men at utvidelsen ikke vil gå på bekostning av trivsel og et tett miljø «hvor alle kjenner alle».

– Det stemmer at vi vil utvide skoletilbudet de neste årene. Vi blir ikke en veldig stor skole med tusenvis av elever, men vi blir definitivt flere elever og lærere enn nå. Vi skal evne å ta vare på de gode relasjonene mellom elever og lærere, og det nære miljøet hos oss.

Sommeren vil gå med til oppussing av lokalene slik at alt står klart til å ønske elevene velkommen ved skolestart. Fordi skolen utvider vil de også ha mulighet til å ta i mot nye søkere i løpet av sommeren, som kan starte allerede nå i august.

Søk skoleplass på Akademiet VGS Bergen

Studietid, mentor og egen Mac
Skolen har stort fokus på metoder og teknikker for hvordan å tilegne seg ny kunnskap og på Akademiets videregående skoler praktiseres studietid i deler av skoledagen. Dette vil si tid hvor elevene selv velger hvilke fag de arbeider med ut fra egne behov, med støtte fra faglærere.

Botnen har lang erfaring med å drive skole og forteller at de opplever at studietiden bidrar til å fremme indre motivasjon og læring, i tillegg til å forberede elevene godt til videre studier ved høyskoler eller universitet. Skoledagen er delt mellom mer tradisjonelle undervisningsøkter og studietiden, for å hjelpe elevene å utvikle gode arbeidsvaner hvor elevene lærer å disponere tiden og å ta ansvar for egen utvikling. Alle elever ved skolen får også egen mentor og gratis Mac som arbeidsverktøy.

– Studietiden er en viktig faktor når det kommer til trivsel. Din mentor og dine faglærere vil hele tiden følge deg opp og støtte deg, men det kreves også at du selv tar ansvar i skolehverdagen. Vår erfaring er at elevene disponerer studietiden på en god måte og at de får verdifull erfaring gjennom å finne hvilke metoder for læring som passer for den enkelte.

Vil du vite mer? Les mer om skolehverdagen ved Akademiet Bergen.

Studiespesialisering og påbygg
På Akademiet Bergen tilbys utdanningsprogrammet Studiespesialisering, som holder alle dører åpne når det kommer til videre høyere utdanning. Det første året er felles for alle før man i vg2 velger programområdet realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Nytt dette skoleåret er det ettårige vg3-utdanningsprogrammet Påbygging til generell studiekompetanse, for dem som har gått et yrkesfaglig utdanningsløp og ønsker å studere videre ved høyskole eller universitet.

– Uansett hvilke utdanningsprogram du velger vil du være en del av byens beste skole der både administrasjonen og lærerne er tett på, avslutter Botnen.

Kontakt Akademiet VGS Bergen
Tlf: 55 32 32 31
E-post: bergen@akademiet.no
Adresse: Jonas Reins gate 4, 5008 Bergen

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: