HjemEn litt annerledes t...

En litt annerledes teaterlinje i Bergen

Tekst og bilder: Fana folkehøgskule

På Fana folkehøgskule kan du få et folkehøgskoleår på en teaterlinje litt utenom det vanlige, hvor du utforsker og leker med mange forskjellige sceneuttrykk.

Fantasi, kreativitet og lek er de viktigste stikkordene for linjen Scenekunst på Fana folkehøgskule. Teater handler om så mye mer enn å sette opp forestillinger med gamle klassikere. Gjennom kreativt arbeid i klassen, finner vi fram til ulike uttrykksformer hvor fantasien får fritt utløp og som ender opp med forunderlige og fine forestillinger.

Du får både grunnopplæring i skuespill og setter opp vanlige skuespill. Samtidig utforsker du nye måter å uttrykke deg på gjennom for eksempel performance og installasjon.

Forstillingene lages av og med elevene gjennom arbeidsformen devising. I mange av forestillingene vil vi jobbe mye med bevegelse og musikk. Forestillingene våre spilles noen ganger på vanlige scener; andre ganger er det stedsspesifikt teater som spilles utendørs eller utforsker alternative scenerom.

Teaterbyen Bergen

Vi bruker de mange teatrene i Bergen til å hente inspirasjon og lære om teater. I løpet av sesongen setter de opp mange forskjellige teaterstykker, og vi skal dykke ned i alt de har å tilby. Teaterklassen blir flittige gjester på forestillingene i byen, og forestillingene vi ser stimulerer vår egen kreativitet. Kanskje vi lar oss inspirere av noe vi har sett og lager våre egne varianter? Kreativitet oppstår i møtet med nye inntrykk, og i teaterbyen Bergen er det mye å se for deg som er interessert i scenekunst.

Lær mer om deg selv både på og utenfor scenen

Teaterelevene utforsker seg selv og finner sitt eget uttrykk gjennom å utvikle karakterer og scener i samspill med andre. Du spiller ikke deg selv på scenen, men det er du som står der. Dermed blir prosessen med å lage en forestilling en leken selvutviklingsprosess.

Utenfor scenen vil du få et folkehøgskoleår sammen med elever fra mange andre linjer. Fana folkehøgskule har til sammen sju linjer. Skolemiljøet er trygt og inkluderende. Sammen med alle de andre elevene på skolen bruker du året til å få nye venner og gode opplevelser, både i undervisningen og på fritiden.

I tillegg til linjefagene har vi mange valgfag, fellesturer og aktiviteter på tvers av linjene, så du blir del av et stort, kreativt fellesskap på skolen. Les mer om skolen her.

Studietur til Japan

Scenekunst reiser på studietur til Japan. Vi drar til Japan for å oppleve en annen kultur. På studieturen får vi mulighet til å se nærmere på den asiatiske teatertradisjonen, som er ganske annerledes enn den europeiske. Det er spesielt de fysiske og non-verbale uttrykksformer, som Kabuki og Butho, vi kommer til å lære mer om.

Vi kommer også blant annet til å besøke Ghibli studio, være med på en tradisjonell te-seremoni, se kulturinnslag med geishaer og besøke en rekke severdigheter.

Søk til Fana folkehøgskule her!

Kontakt: fana@fanafolk.no / 55 52 63 60 / www.fanafhs.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: