HjemOpplev verden!

Opplev verden!

Tekst og bilder: Bømlo folkehøgskule

Studieturen til Gambia var en viktig grunn til at Marthine Alice Haugo valgte Sykepleier- & Helselinjen på Bømlo Folkehøgskule.

19 år gamle Marthine Alice Haugo fra Tønsberg var elev på Sykepleie- & Helselinjen på Bømlo Folkehøgskule. I november var hun og medelevene på tre ukers studietur til Gambia, der de blant annet jobbet ti dager på et lokalt sykehus.

– Vi fikk bidra på alle avdelinger, og deltok til og med under fødsler. Jobbingen på klinikken lærte oss veldig mye, både om helseyrket, om hverandre, og om de store forskjellene mellom helsevesenet i Gambia og Norge. Det var mange vanskelige og sterke øyeblikk, men også mange fine stunder, og jeg tror arbeidet på klinikken er det som gav meg mest på hele turen, forteller Marthine.

I tillegg til det humanitære arbeidet, som er en viktig del av Bømlo Folkehøgskules fokus på solidaritet, bærekraft, kultur og kreativitet, fikk elevene også god tid til å oppleve folket, kulturen og naturen – med blant annet flere safariturer på programmet.

– Denne kombinasjonen gjør at jeg sitter igjen med mye mer fra denne linjeturen enn jeg ville gjort på andre reiser, mener 19-åringen. Hun legger til at nettopp Gambiaturen var en viktig grunn til at hun valgte Sykepleie- og Helselinjen på Bømlo – et valg hun ikke har angret på.

– Jeg hadde fundert på om sykepleier kan være yrkesretningen for meg, og ønsket gå på en unik og spesifikk folkehøyskolelinje for å finne ut mer. Der traff jeg blink, og trives veldig godt på studiet. Vi får et skikkelig innblikk i og inntrykk av helsefagene, og får trene på Stord-campusen til Høgskulen på Vestlandet flere ganger gjennom skoleåret. Dette har gjort meg trygg på at det er sykepleierutdanningen jeg vil satse på, forteller Marthine.

Selv om studieturen er viktig, tilbringes det aller meste av skoleåret på Bømlo. Også her stortrives Tønsberg-jenta.

– Jeg er veldig fornøyd med skolen. Det beste er nok det at det skjer så mye hele tiden, at vi elevene får vært så mye sammen, og at vi har så mange muligheter til å finne på ting i flotte omgivelser. Ekstra gøy er det at lærerne er så engasjerte og involverte, at de finner på mye spennende sammen med oss både i undervisningen og etter skoledagen er slutt, synes 19-åringen.

– Derfor reiser vi

Studieturer til inn- og utland har lange tradisjoner på Bømlo Folkehøgskule.
– Vi ønsker å gi deg mulighet til å oppleve spennende deler av verden hvor du ikke har vært før, samt et bedre grunnlag for å bli en god og solidarisk verdensborger. Ved å besøke steder, kulturer, prosjekter og aktiviteter vi underviser om på skolen, får vi en bedre forståelse for temaene vi fordyper oss i. Gjennom møter med ekte mennesker i deres hverdag får vi nye og mer fundamenterte perspektiver på verden og våre egne liv. På flere av linjeturene deltar vi dessuten direkte i solidaritetsarbeid, en av grunnpilarene folkehøgskolen vår er bygget på, forklarer rektor Magne Grøneng Flokenes.

Dette er destinasjonene de ulike linjene drar til:

Sykepleie & Helse: Gambia

Mat & Barista: Italia

Outdoor Adventure: Sør-Afrika, Eswatini og Lesotho

Fokus Afrika: Kenya, Uganda og Tanzania

Se alle linjer og reiser her!

SØK PLASS VED BØMLO FOLKEHØGSKULE HER!

Kontakt:
Tel: 53 42 56 50
E-post: post@bomo.fhs.no


Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: