HjemEr du klar for stude...

Er du klar for studentlivet? Sjekk hvordan studentene har det på USN

Hvordan er det egentlig å være student ved USN? Her forteller studentene våre om livet på og utenfor campus. Få tips til hva du må huske som ny student.

DETTE ER VIKTIG FOR USN

Du som student er hjertet i USN. Det er engasjementet for studentene som kjennetegner oss. Vi vet at samfunnet forandrer seg fort, og at det er vanskeligere enn noensinne å finne svaret på «hva skal jeg bli når jeg blir stor?».

Derfor er alle våre studier tett knyttet mot arbeidslivet, så du ikke bare får en jobb som passer akkurat deg, men som også passer samfunnet. Sånn at du faktisk får bruk for kunnskapen din.

Du finner oss på åtte forskjellige studiesteder, eller campus som vi kaller det: Drammen, Kongsberg, Vestfold, Rauland, Bø, Notodden, Ringerike og Porsgrunn. 

Alle campusene er trygge og gode steder å være, og du skal vite at det alltid finnes noen der for å hjelpe deg til å finne deg til rette som student.

Her kan du lese om hvordan studentlivet er hos oss – og tips til hva du må huske å gjøre som fersk student. 

Her kan du velge studium hos oss

Dette sier studentene om oss

I studiestartuken legger vi opp til at du skal bli kjent med studiet ditt, campusen og de nye studievennene dine. Her kan du lese hva studentene våre sier om oss: 

Campus Drammen
– Livet som student i Drammen er innmari bra. Du studerer på en moderne campus som ligger i sentrum av byen, og du er del av et voksende studentmiljø i en storby som har omtrent alt det unge mennesker er ute etter.
Les studentintervjuet om Drammen her

Campus Vestfold
– Supersosialt. Det er en herlig tilværelse. Veldig mange av oss bor like ved campusen i Vestfold, så her er det liv og røre nesten hele døgnet. At vi er så mange samlet på én plass gjør det enkelt å finne på noe med medstudenter, for eksempel lese sammen på biblioteket, henge på en av kafeene, eller arrangere en fest.
Les studentintervjuet om Vestfold her

Campus Ringerike
– Studentlivet på campus Ringerike vil jeg beskrive som intimt, men mangfoldig. Her er det mange studenter fordelt på en god blanding av ulike studieretninger. Du blir likevel fort kjent med fjesene i gangene, for vi har et aktivt studentmiljø på en ikke så altfor stor campus.
Les studentintervjuet om Ringerike her

Campus Bø
– Gled deg til du skal begynne å studere i Bø. Her skjer det så utrolig mye mer enn hva størrelsen på stedet tilsier. På campusen er vi en god blanding av studenter fra mange og ganske forskjellige type studieretninger, noe som bidrar til at tilbudet innen studentaktiviteter utenfor studietiden er stort og variert.
Les studentintervjuet om Bø her

Campus Notodden
– På Notodden er vi ikke bare studenter fra hele Norge, men også utvekslingsstudenter fra hele verden. Her møter du spreke idrettsstudenter, du får se kreative kunst- og håndverksstudenter og du får høre dyktige musikkstudenter som spiller blues og andre sjangre mens du vandrer langs gangene. Her er mye liv og røre!
Les studentintervjuet om Notodden her

Campus Porsgrunn
– Det beste med campus Porsgrunn er det sosiale samholdet mellom studentene. Her blir du del av en studentgruppe som kommer fra mange ulike studieretninger, men som er flinke til å sosialisere seg på tvers. Det er enkelt å få seg nye venner i studietiden, noe du garantert kommer til å oppleve under fadderuka.
Les studentintervjuet om Porsgrunn her 

Campus Kongsberg
– I Kongsberg er det vanlig at omtrent ingen av de nye studentene kjenner hverandre før, så vennegjenger dannes på tvers av byer og steder. Med så mange kontaktsøkende mennesker på samme sted, er det ikke rart fadderuken er noe av det aller morsomste du kommer til å oppleve i løpet av studietiden.
Les studentintervjuet om Kongsberg her

Campus Rauland
– Campus Rauland er såpass lite at omtrent alle studentene kjenner hverandre. Her føler jeg meg aldri alene. Uansett om det er i kantina, på tunet vårt eller noe annet sted, så kan jeg alltids sette meg ned og slå av en prat med dem som sitter der.
Les studentintervjuet om Rauland her

Les også:
Hvor skal du studere? Hvordan velge studiested? Her gir vi deg 13 gode grunner for å velge Universitetet i Sørøst-Norge.

Dette må du gjøre som ny student

Når du har fått tilbud om studieplass hos oss, er det noen viktige punkter du må huske å gjøre før du starter på studiet ditt: 

1. Takk ja til studieplassen 
Du må huske å bekrefte studieplassen din. Det gjør du via nettsøknaden. Hvis du ikke svarer på tilbudet, blir det betraktet som et «nei» fra deg. 

2. Møt opp til studiestart
Du risikerer å miste plassen din dersom du ikke møter opp til studiestart. Her kan du lese om hva du må gjøre hvis du ikke kan møte til studiestart.

3. Skaff deg en studentkonto 
Du skaffer en studentkonto på usn.no/studiestart. Det er enkelt. Oppgi at du er student og lag et passord du husker. 

4. Semesterregistrer deg
Dette gjør du ved å godkjenne utdanningsplanen i Studentweb. Semesterregistreringen åpner 1. august for høstsemesteret og 1. desember for vårsemesteret. Du får en epost med informasjon fra oss. Da kan du aktivere brukerkonto og logge inn i Studentweb. 

5. Betale semesteravgift 
Fakturainformasjon finner du i Studentweb. Når du har betalt semesteravgiften, får du utbetalt studielån, og du kan hente studentkortet ditt hos Servicetorget på campus. 

I denne videoen får du gode tips til hva du må gjøre som ny student:

Ny student? Dette må du huske

Har du takket ja til studieplass hos USN, bør du bruke litt tid på å sette deg inn i hva som forventes av deg. Alt du trenger å vite om studiestart finner du her

Spør en student

På Facebook finner du en egen side hvor studenter hos oss deler innblikk fra studiehverdagen og svarer på det du lurer på om høyere utdanning. Her kan du spørre en student på Discover USN

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: