HjemEtt år med magiske o...

Ett år med magiske opplevelser midt i Trøndelag!

Tekst og bilder: Skogn folkehøgskole

Usikker på hva du skal til høsten? Skogn folkehøgskole tilbyr unike opplevelser, minner og venner for livet, mangfold og en uforlignelig hverdag på folkehøgskole. DU er i fokus og samholdet er magisk! Søk skoleplass her!

Her er linjene vi tilbyr i skoleåret 2021-2022:

Håndball
Håndballinja er for deg som elsker håndball eller ønsker et år med håndball, samhold og trening! Vilje, trøkk og glede står i sentrum samtidig som du vil få et sosialt år på folkehøgskole. Vi tilbyr en unik 3 ukers studietur til Brasil, der vi er innom et barnehjem noen dager, før reisen går til Santos og Rio de Janeiro. Grunnet koronasituasjonen kan vi ikke garantere tur til Brasil men er i gang med planleggingen av andre aktuelle destinasjoner, som du som elev vil bli involvert i. Aktuelle reisemål kan eksempelvis være en håndball-turné (Elverum-Kristiansand-Danmark-Tyskland), Spania, Thailand. Sammen finner vi et godt alternativ!

Bue – Jakt og fiske
Jakt og fiske-linjen er for deg som ønsker å utvikle deg selv som jeger og fisker, friluftsmenneske og skytter. Vi garanterer et spennende og lærerikt år med topp motiverte og erfarne instruktører! Du vil få oppleve gåsejakt, rådyrjakt, revejakt og det kan også bli mulighet for storfugljakt i løpet av året, det meste av dette er i umiddelbar nærhet til skolen. Bli med på studietur til USA med bue jakt på storvilt som White Tail (hjort) og annet vilt. Skulle destinasjonen bli uaktuell grunnet koronasituasjonen, blir klassen enige om andre reisemål slik at vi fortsatt kan skape magiske øyeblikk og minner sammen.


Foto – din stil
Fotolinja er for deg som er interessert i foto og vil finne din egen stil! Du vil få muligheten til å videreutvikle din unike måte å se verden på, hvor vi tilbyr verktøy som trengs. Bli kjent med fotografi og deg selv gjennom et skoleår fullt av foto-opplevelser, utfordringer, vennskap og studietur til San Francisco og New York med minner for livet. Med hensyn til utviklingen av koronapandemien vurderes alternative reisedestinasjoner i Europa og Norge.

USA – film og friluftsliv
USA-linja er for deg som er interessert i ulike kulturer på tvers av verden og liker unike opplevelser i friluft! Du vil lære om tankesett, levemåte og kultur av vår amerikanske lærer, og teste grenser i friluft med blant annet kano, sup, kajakk, klatring, bål, telt og mange andre magiske opplevelser. Roadtrip i USA, der vi blant annet er innom Las Vegas, Hollywood, Redwood Forest Park, Grand Canyon, San Francisco, Los Angeles og mange flere plasser i USA. Med hensyn til utviklingen av koronapandemien vurderes alternative reisedestinasjoner i Europa og Norge.

Livslinja – kreativitet, helse og livsstil
Livslinja er for deg som er kreativ og opptatt av kropp og sinn! Bli med i et aktivt skoleår fylt med yoga, trening og friluftsliv. Dagene blir krydret med kreativt redesign, maling og tekstildesign. Lag og nyt tradisjonell, internasjonal, ny og spennende mat som er bra for kroppen. Få kunnskap om naturkosmetikk og produser dine egne såper og kremer og få opplæring i massasjeteknikker.

Vi har studietur til Thailand der vi blant annet får sertifisering i ønsket massasjetype ved Thai Traditional Medicine Society. Det er i tillegg flere flotte utflukter med mange magiske opplevelser sammen med dine venner. Vi tar forbehold om en alternativ studietur grunnet Covid-19, hvor vi sammen blir vi enige om et reisealternativ som skaper magiske øyeblikk og minner for livet.

Fiske og friluftsliv
Høres det spennende ut med tropisk fiske i Florida og kveitefiske i Nordland? Da er dette linja for deg! Her får du utviklet deg som fisker, jeger og friluftsmenneske. Vi garanterer et spennende år som vil gi deg minner for livet! Skolen ligger ved den artsrike Trondheimsfjorden og de fiskerike grensefjellene mot øst. Her får du oppleve sjøfiske, der du lærer både garn, line og teinefiske, du får lære fluefiske og laksefiske i elv samt fjellfiske i flotte omgivelser. Det er i tillegg muligheter for å jakte på småvilt og rådyr i løpet av høsten.

Studietur til Florida med fiske i Atlanterhavet etter eksotiske arter som Tarpon, Bonefish, Jacks og alle typer hai. Det er også en tur til Nordland der vi fisker etter kveite og andre arter i Norskehavet. Vi tar forbehold om en alternativ studietur grunnet Covid-19, hvor vi sammen blir vi enige om et reisealternativ som skaper magiske øyeblikk og minner for livet.

Om Skogn folkehøgskole:
Vi er en frilynt skole åpen for alle livssyn, der du garantert får deg en god latter og føler deg sett i løpet av dagen. Det er et godt sosialt miljø der man blir trygg på seg selv og gir deg mestringsfølelse på flere områder i hverdagen. Du vil få venner og opplevelser for livet, som du aldri ville vært foruten. Vi er empatiske, vi hører på deg og vi tror på deg –  men vi er også i stand til å gi deg et rævspark hvis du trenger det. Vi kaller det EMR – EmpatiMedRævspark! Du må gjerne gi oss EMR også, ved behov.

SØK PLASS HOS OSS HER!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon? kontakt oss gjerne!
Tel: 74 08 57 20
E-post: kontor@skognfhs.no
www.skognfhs.no

Velkommen som søker!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: