HjemFagskoleutdanning vs...

Fagskoleutdanning vs høyskole/universitet

Tekst og bilder: NKI

Sliter du med å bestemme deg for hvilken utdanning som er riktig for deg, og er du usikker på om du skal velge fagskole eller høyskole/universitet? Her kan du lese mer om forskjellen mellom de to utdanningsnivåene.

Fagskole vs. høyskole/universitet
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men for mange, kan fagskole være et godt valg.

Fagskole, er høyere yrkesrettet utdanning, som ligger på nivå over videregående skole. Fagskoleutdanning skiller seg mye fra høyere utdanning, fordi den er mindre akademisk, og mer praktisk. Fagskole er bygget på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere i din fremtidige jobb.

Mens en høyskole- eller universitetsutdanning gjerne strekker seg over flere år, har en fagskoleutdanning varighet på et halvt til to år. Dette gjør at du kan komme deg raskt ut i jobb, uten å sitte flere år på skolebenken.

Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede
Det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede. Mangelen på folk med yrkesfaglig bakgrunn har økt jevnt de siste årene. NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole, fordi kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse, gjør fagskoleutdannede ettertraktet i arbeidslivet.

Kvalitetsstemplet utdanning
For å sikre kvaliteten på fagskolene, er alle fagskoleutdanninger akkreditert (godkjent) av NOKUT. Dette er et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvaliteten i utdanningen.

Nettstudier
NKI tilbyr over 200 fleksible studier og kurs via nettstudier. Friheten til å studere når- og hvor du vil, gjør denne studiemetoden attraktiv for mange. Du kan studere når det passer inn i din hverdag og kalender, og fordelen er at du kan studere der du er. Studiene er kun et tastetrykk unna. Nettstudier med fleksibel oppstart, har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang med studiene allerede i morgen!

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg, kan du snakke med en av våre studierådgivere. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre.

Lykke til med valg av utdanning!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: