HjemFem gode grunner til...

Fem gode grunner til å studere i USA

Tekst og bilder: Study Outside Norway (SONOR)

1.  Studielandet USA

USA har kanskje et av verdens beste utdanningssystemer, med skoler som dominerer internasjonale rangeringslister og studiemuligheter innenfor alle tenkelige fagfelt. Fordelen med å velge å studere i USA, er at det finnes et universitet og et studium for alle. Med over 4000 forskjellige utdanningsinstitusjoner har du gode muligheter for å finne akkurat det studiestedet som passer deg best.

2.  Fleksible studiemuligheter

Den amerikanske bachelorgraden bygger på the liberal arts philosophy, som tar utgangspunkt i at studenten skal få en bred og anvendelig utdanning, med bakgrunn innenfor flere fagfelt som matematikk, naturfag, historie, språk, samfunnsfag og politikk. Som student må du derfor oppfylle en del obligatoriske general education requirements—hvem vet, kanskje vil du oppdage en ny lidenskap!

Som student i USA har du større fleksibilitet i studievalget: Du får prøve deg frem på forskjellige fagområder får du gjør et endelig valg. Klarer du ikke å bestemme deg? Velg en minor eller en major til! En double major vil ikke forsinke deg i studieløpet og vil gi deg større spillerom når du er ferdig med utdanningen.

3.  Økonomisk tilrettelegging

I USA er det vanlig å betale skolepenger for høyere utdanning, og derfor velger mange studenter å søke på ulike stipender for å finansiere sitt studium. Akademiske stipender er tilgjengelige for studenter med spesielt gode resultater. Det finnes også egne stipender for norske søkere. Hvert enkelt universitet har sine egne kriterier, snakk med din SONOR-veileder for å kartlegge dine stipendmuligheter

Det er også mye penger å spare ved å begynne på et community college, som ofte er mye rimeligere enn vanlige universiteter. Ved et community college kan du ta de to første årene av en bachelorgrad for så å overføre til et annet universitet for å fullføre de to siste årene av bachelorgraden din der. Dette er et godt alternativ dersom du ønsker et lavere lån etter endte studier i USA. Mulighetene etter to år her er mange!

4.  Studiehverdagen

De aller fleste som har studert i USA vil fortelle at det er noe helt unikt med å være en del av et amerikansk universitet. Det fellesskapet man opplever når fotballaget skal spille mot en rivaliserende skole og alle studentene stiller opp i skolens klær og farger er helt unik. Det er da du virkelig kjenner på det amerikanerne kaller school spirit.

Det fellesskapet møter du også i den amerikanske studiehverdagen: Fra matematikkprofessoren som stopper deg i på campuskaféen med en kaffe i hånda for å spørre hvordan det går?, til studiekameratene som samler seg på dorm-rommet ditt for en skravle- og studieøkt ved midnatt – du vil alltid føle deg sett og hørt.

5.  Språk- og kulturkunnskaper

Arbeidsgivere setter stor pris på kandidater med internasjonal erfaring. Ikke bare mestrer du språket profesjonelt, men også de sosiale kodene. Du kjenner sjargongen, kan slenge deg med på water cooler talk, vet hva du skal svare når kollegaen spør «How are you?».

Amerikanere er dessuten kjent for å kunne slå av en prat med hvem som helst, når som helst. Denne evnen dyrkes i det amerikanske klasserommet. Du blir mer selvsikker og mer selvstendig av å studere i USA, og det vil merkes på jobbintervju!

SONOR hjelper deg å planlegge studier i USA

Registrer deg for gratis veiledning her så vil en av våre veiledere vil i løpet av de kommende dagene ta kontakt med ytterligere informasjon. De er behjelpelige med å svare på alle spørsmål du måtte ha vedrørende studier i USA.

Du kan lese mer på www.sonor.no, og følge oss på TwitterInstagram og Facebook.

Study Outside Norway (SONOR)
www.sonor.no
@: info@sonor.no
TLF: 73 80 97 30

Møt oss på kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: