Hjem- Fikk vite ting jeg...

– Fikk vite ting jeg ikke har funnet ut av selv, og fått mange tips jeg ikke hadde fått ellers

Mange elever tok turen innom Fagerlihallen og utdanningsmessen i Ålesund denne uken. Begge messedagene var fylt med nysgjerrig ungdom, på utkikk etter informasjon om sine utdannings- og karrieremuligheter. Vi snakket med noen av de besøkende:

Helene fikk god informasjon hos NTNU på stand i Fagerlihallen.

Navn: Helene Jalving (19)
Skole: Ålesund folkehøgskole

Hvordan er det å være på messe?
– Det er litt sånn «nå må jeg bestemme meg«. Fikk vite ting jeg ikke har funnet ut av selv, og fått mange tips jeg ikke hadde fått ellers. Men jeg skulle ønske de hadde flere av de større skolene her, sånn som Universitet i Bergen og Universitet i Oslo. Men det er bra NTNU er her og de har jo fått stor plass, det er jeg fornøyd med!

Har du snakket med de du ønsket?
– Jeg snakket med en fra NTNU. Da viste hun meg veldig mye hvordan nettsiden fungerer og svar på tekniske ting jeg lurer på. Jeg vet jo hva det går ut på, men ikke spesifikt hvilke fag de tilbyr. Så det satte jeg veldig pris på!

Er du noe mer eller mindre sikker på hva du skal studere nå?
– Like mye. Jeg må bare bestemme meg! Jeg har all informasjonen nå, så jeg må bare bli helt sikker på forskjellene mellom de ulike studiene før jeg bestemmer meg.

Michael fikk mange nye innspill etter foredrag og messebesøk.

Navn: Michael Aanmoen (20)
Skole: Høgtun folkehøgskole

Har du fått snakket med noen stands?
– Jeg snakket med noen på studier i utlandet, og NTNU. Også var jeg på et foredrag med Andreas Wahl om naturfag og fysikk. Jeg synes det foredraget var spennende. Han snakket mye om realfag, og at man burde tenke godt på valgene man skal ta. Jeg tror ikke jeg selv kommer til å studere noe med fysikk eller realfag, men det var veldig interessant!

Jeg har hvert fall fått mange nye tanker og impulser!

Hva er det du kunne tenke deg å studere?
– Psykologi kanskje. Jeg hadde det som valgfag på videregående. Synes det er interessant, men det er likevel vanskelig å vite hva jeg skal søke.

Er du noe mer eller mindre sikker på studievalget etter å ha vært her?
– Jeg har hvert fall fått mange nye tanker og impulser. Men jeg vet ikke om det gjør det vanskeligere eller enklere å velge. Men kanskje jeg har kommet litt nærmere da.

Navn: Elise Liseth Lundem (19)
Skole: Ålesund Folkehøgskole

Hvordan er det å være på utdanningsmessen i Fagerlihallen?
– Jeg synes det er veldig bra. Messen er et sted hvor man får alle skoler og universiteter på ett sted, hvor man kan gå rundt, stille spørsmål, eller bare samle informasjon sånn at man kan sette seg ned å lese. Å samle så mye informasjon på ett sted er veldig smart, jeg har hvert fall fått mye ut av det. Jeg hadde ikke begynt på folkehøgskole om jeg ikke hadde vært på utdanningsmessen selv og hørt noen som snakket om det. Når du er her og får snakket med ulike universiteter og høre hva de har å by på, er det noe annet enn å bare lese om det.

Jeg hadde ikke begynt på folkehøgskole om jeg ikke hadde vært på utdanningsmessen selv og hørt noen som snakket om det

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: