HjemFilm, grafisk design...

Film, grafisk design og skuespill – finn din kreative fremtid!

Tekst og bilder: SONOR (Study Outside Norway)

Vil du lære mer om dine studiemuligheter innen skuespill, motedesign og kreative fag i Storbritannia? Møt SONOR i Trondheim, Bergen og Oslo i april! 

Ønsker du å gjøre noe kreativt med livet ditt og lurer på hvilke muligheter som finnes der ute? Vi i Study Outside Norway (SONOR) vil sammen med utvalgte universiteter fra Storbritannia vise deg litt mer av hva du kan studere innen kreative fag og hva du kan gjøre med utdannelsen din.

Hvilken kreativ retning velger du?
Mange tenker at kreative fag kun er å lære å male landskaper og portretter, men det finnes så mange flere retninger du kan utforske. Er du blant de som synes data er et spennende verktøy, kan du for eksempel se på utdanninger innen grafisk design eller dataspillutvikling. Liker du bedre å tegne, kanskje animasjon eller illustrasjon er retningen for deg? Eller drømmer du om å stå på en scene som en annen person? Da kan det være at drama og skuespill er retningen for deg. Eller kanskje er drømmen å designe klær for ditt eget klesmerke eller jobbe med de beste designerne i moteindustrien?

Uansett hva du tror blir riktig for deg, kan vi i SONOR sammen med våre samarbeidspartnere hjelpe deg på vei. I april reiser vi sammen med utvalgte universiteter fra Storbritannia til Trondheim, Bergen og Oslo for å møte akkurat deg! Dette er en unik mulighet til å snakke med eksperter på det kreative feltet. Du kan også ta med ditt eget arbeid og vise frem dersom du ønsker tips og tilbakemelding på din portefølje.

Nysgjerrig på hvilke eksperter du kan møte? Det skjønner vi godt! Her er en liten presentasjon:

  • Tim Metcalf fra University of Southampton jobber som Director of Undergraduate Programmes ved anerkjente Winchester School of Arts. Han har tidligere hatt eget designstudio i London. Han kan hjelpe deg med mer informasjon og tips om grafisk design, fine arts, motedesign, mote og markedsføring, spilldesign og tekstildesign.
  • Neil Dansey fra University of Portsmouth jobber som Academic Lead ved School of Creative Technologies. Han har utdanning innen spilldesign og har jobbet med å utvikle Playstation 5. Han kan hjelpe deg med mer informasjon om spilldesign, animasjon, dataspill, UX og alt innen dette området.
  • Dr. Rachelle Viader Knowles ved Manchester Metropolitan University jobber ved Faculty of Arts and Humanities. Hun har jobbet med kunst og kreativ forskning før hun startet på MMU. Du kan snakke med henne om Fine arts, interactive arts og visual arts.
  • Mark Griffin fra St. Mary’s Univeristy i London og jobber som Head of Department of Drama. Han har tidligere jobbet som teaterdirektør ved flere av de store britiske teatrene, slik som Royal National Teatre. Du kan spørre han om alt innen drama og teater.
  • Dave Burt jobber ved University ofPlymouthog er utdannet fotograf med interesse for blant annet sosiale forskjeller og digitalt design. Har du en interesse for fotografi kan Dave hjelpe deg på vei!
  • Interessert i motedesign? Donna Ives er en designer og foreleser ved University for the Creative Arts. Hun har fått flere priser for sitt arbeid innen moteindustrien og har jobbet for selskaper som BodyMap, Courtaulds og BBC.

Høres dette spennende ut? Du kan treffe oss på følgende tidspunkter:

  • 5. april: Trondheim Katedralskole i Munkegata 8. Kl. 17.00 – 20.00. Påmelding her
  • 6. april: Scandic Ørnen Bergen i Lars Hilles gate 18. Kl. 17.00 – 20.00. Påmelding her
  • 7. april: Clarion Hotel Oslo i Dronning Eufemias gate 15. Kl. 17.00 – 20.00. Påmelding her

Mer informasjon om universitetene som kommer kan du se her: https://sonor.no/cciturnee/

Om du har spørsmål, ta gjerne kontakt med Camilla på camilla@sonor.no eller 97316050

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: