HjemFotoutdanning på et ...

Fotoutdanning på et halvt til to år i Oslo

Tekst: Bilder Nordic School of Photography

Kameraet kan ta deg verden rundt; fra Grønland til Libanon, på reklamefilm-oppdrag eller som dokumentarfotograf – mulighetene er uendelige!

Maria Gossé
Foto: Maria Gossé

Fotografi i dag byr på uante muligheter. I et samfunn hvor vi i stadig større grad orienterer oss visuelt er det en umettelig etterspørsel etter dyktige historiefortellere som mestrer det visuelle språket. Maria Gossé, som var ferdig på skolen sommeren 2016, brukte et av sine siste skoleprosjekt på å reise til Grønland for å følge bandet KUUK på turné – og for Grønlands første Pride Parade. I løpet av studietiden gjorde Maria en rekke oppsiktsvekkende dokumentarprosjekt; hun fulgte det norske burlesque-miljøet både privat og på scenen, hun gjorde et dypdykk i verdenen av bikini-fitness og fulgte den norske russen gjennom hele russetiden. Prosjektene har fått internasjonal oppmerksomhet gjennom blant annet det fotografiske bransjemagasinet PDN (Photo District News) i USA. Marias arbeid har også vunnet flere konkurranser, som blant annet tok henne til New York høsten 2016 for gratis deltagelse på en eksklusiv workshop med dokumentarfotograf-guruen Eddie Adams fra fotobyrået VII-photo;

– Eddie Adams-workshopen er noe av det mest intense jeg har vært med på. I USA blir den sett på som en av de aller viktigste workshopene innenfor fotojournalistikk. Du må søke om å få delta, det er tuition-free, og du vurderes kun på bakgrunn av bildematerialet du sender inn, og ikke ut i fra utdanning, priser eller flotte bildetekster. Det er et insane tempo, med foredrag, portfolio reviews, diskusjoner og fotografering fra 6.30 om morgenen til 2 om natta, minimum. De færreste får mer enn ti timers søvn i løpet av de fire dagene det foregår. Du får til gjengjeld møte og vise bildene dine til noen av verdens aller beste fotografer og fotoredaktører. Jeg fikk en assignment om å fotografere en russisk sirkusfamilie. Med meg som assistent fikk jeg en fyr fra Profoto som hadde assistert både Mary Ellen Mark og Annie Leibovitz tidligere. Det var helt absurd.
Trine Hisdal
Foto: Trine Hisdal

Gjennom vår Toårig Fotografutdanning som fokuserer på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier og yrke & identitet forbereder vi deg på et marked i stadig endring, hvor kreative næringsdrivende kan utnytte potensialet i digitale kanaler og sosiale medier til å bygge sine egne publikum, og skape nye produkter og markeder. Et kreativt alibi på CV’en, gjennom en halvårig intensiv fotoutdanning, kan være en verdifull kombinasjon med annen erfaring og utdanning. Med vår Grunnutdanning i Fotografi kan du også videreutvikle fotointeressen på kveldstid, over ett år deltid.

 

Eirik Evjen
Foto: Eirik Evjen

Dersom dokumentarfotografi ikke er noe for deg kan du lese om en rekke andre av våre tidligere studenter; Eirik Evjen som reiste til Libanon for å lage reklamefilm, Trine Hisdal som ble tatt opp i fotoagenturet TinAgent rett etter studietiden, Grunnutdannings-alumni Johanna Siring som har flyttet til New York og gjør shoots for H&M og Elise Gulestøl som åpnet moteuka i Milano med sin motefilm. Du kan lese mer om ulike karrieremuligheter her, og hele historien om Maria Gossé finner du her.

Har du blitt nysgjerrig på om en fotoutdanning er noe for deg? Vi inviterer til informasjonsmøte onsdag 1. mars i våre lokaler. Dette gir deg en mulighet til å besøke skolen og se lokalene, se studentarbeid, høre mer om markedet for fotografi og våre ulike studietilbud, og selvfølgelig få svar på alle dine spørsmål! Velkommen til infomøte.

bildernordic_logo_sortDu kan lese mer om skolen, våre studier og masse mer på www.bildernordic.no. Dersom du har spørsmål er det bare å kontakte oss på telefon 24 14 66 80 eller epost post@bildernordic.no.

 

bildernordic_logo_hvit

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: