HjemFremtidens utdanning...

Fremtidens utdanninger finner du innen DESIGN

Tekst og bilde: Treider Fagskoler

Det er gode jobbmuligheter for deg som ønsker å ta en utdanning innen media, design og kommunikasjon. Visste du at Design-Norge har vokst med 44 % fra 2008 til 2016? Og med en verdiskapning på hele 40 %?

Mer bevisste på viktigheten av god design

Det har skjedd utrolig mye innenfor design i de årene jeg har holdt på. De fleste bedrifter er blitt mye mer bevisste på viktigheten av god design. Det blir brukt på en helt annen måte i dag enn tidligere, for å skape en sterk identitet til selskapet og produkter. Det gjenspeiles også i økt respekt for den jobben vi gjør
– Yvonne Aarset i Designselskapet Elle Melle til Aftenposten feb. 2016.

 

Treider Fagskoler har flere ettårige utdanninger innen DESIGN:

Interiør
Interiør handler om bevisstheten om det fysiske roms virkning på mennesker og å skape funksjonelle løsninger. Det kan være for private brukere eller offentlig miljø. Utdanningen gir jobbmuligheter innenfor områder som blant annet boligstylist, interiørstylist, interiørdesigner eller interiørkonsulent.

Retail Designer
På Retail Designer lærer du hvordan du kan omskape og tilpasse butikker og varer som blikkfang for å få fokus og oppmerksomhet fra kunden som igjen skal lede til økt salg. Retail Designer handler om tett samspill med de tanker virksomheten har om produktet og hvordan dette kommuniseres i butikk til kunden. Som student vil du lære å utvikle visuelle uttrykksmåter, få trend- og konseptforståelse samt få kjennskap til forbrukeratferd.
 
På 3D-design og 3D–animasjon lærer du å skape modeller til animasjonsfilm, visuelle effekter (VFX), 3D-printing og virtual reality (VR). Du vil arbeide med avansert teknologi i et digitalt miljø. 3D er en kunstnerisk uttrykksform som krever kunnskap om form og farge. Etter hvert vil også den gode historien bli viktig.

Denne utdanningen er under oppussing og kommer tilbake høsten 2019. I mellomtiden anbefaler vi fagskoleutdanningen, Visuell innholdsprodusent for nye medier, hos vår søsterskole Bilder Nordic.

Mediedesign 
Som mediedesigner jobber du med design og produksjon av tekst, bilde og lyd. Du får kompetanse innen informasjonsarbeid, reklame, branding, illustrasjon, grafisk design samt produksjon for film og tv. Du får arbeide med et spekter av programvare for web, apps, film og typografi og lærer å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse. Enten du finner drømmejobb i et reklamebyrå eller i et designstudio eller velger å jobbe frilanse, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Denne utdanningen er under oppussing og kommer tilbake høsten 2019. I mellomtiden anbefaler vi fagskoleutdanningen, Visuell innholdsprodusent for nye medier, hos vår søsterskole Bilder Nordic.

 

Generelt om utdanningene
Våre ettårige fagskoleutdanninger innenfor DESIGN har en praktisk tilnærming. Sentral beliggenhet i Oslo (rett bak Stortinget).

Vårt hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens studietilbud, slik at de tilfredsstiller arbeidslivets krav. Det er også dette som ligger i begrepet praktisk utdanning.

Undervisningen hos oss er klasseromsbasert og er tilrettelagt for personlig oppfølging og veiledning. Dette skaper også et godt læringsmiljø. Kontakt oss gjerne om du ønsker en studiesamtale.

Les mer om oss på www.treider.no 
Kontakt oss på 24 14 99 40 / post@treider.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: