HjemGap Year – et semest...

Gap Year – et semester eller to i utlandet!

Tekst og bilder: SONOR Study Outside NOrway

Vil du oppleve noe helt nytt, men bare i et semester eller to? Da kan Gap Year-studier passe for deg.

Du har kanskje hørt om Gap Year før? Eller kanskje utveksling, årsstudium i utlandet, study abroad? Kjært barn har mange navn. Gap Year gir deg muligheten til å reise til et land du kanskje aldri har vært i før og studere der for en kortere periode.

Mange muligheter
Dette er et supert alternativ for deg som ikke helt vet hva du vil studere ennå, men gjerne vil oppleve noe nytt. Gap Year passer også for deg som vet hva du vil studere eller allerede har studert, men ønsker å gjøre noe helt annet for en liten stund. Gap Year byr på mange muligheter. Kanskje du ønsker å lære deg engelsk flytende og bli mer trygg på engelsk som språk? Noen drar også for å få muligheten til å bli kjent med en ny kultur eller kanskje bare finne seg selv.

Du kan velge mellom skreddesydde studiepakker eller sette sammen de fagene du selv ønsker. Siden du fyller opp hele semesteret eller året med fag regnes du som fulltidsstudent – ja, du vil da få støtte fra Lånekassen på lik linje med fullgradsstudenter.

Om du synes Gap Year kan høres ut som noe for deg, kan du ta kontakt med en av våre studieveiledere for å gå gratis veiledning. Sammen kan dere finne stedet og studiet som passer akkurat for deg.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: