HjemGod stemning i Berge...

God stemning i Bergen!

Utdanningsmessen i Bergen er godt i gang. Vi tar oss en runde rundt i lokalet, stemningen er spent og vi ser mange forventningsfulle besøkende som prater med utstillerne om utdanning og karrierevalg.

Charlotte, Marthe og Vilde har benyttet sjansen til å lære mer om utdanning og karriere.

Ved standen til Forsvaret møter jeg Charlotte Sander, Marthe Furevik og Vilde Thunestvedt. De har vært på utdanningsmessen i over 90 minutter. Alle jentene går allmennfagligpåbygging ved Metis vgs. De er på utdanningsmessen for å få informasjon om hva de skal gjøre de neste årene.

Jeg spør hvordan de synes det er å være på messe «Jeg har fått mye av informasjonen jeg trengte, utstillerne svarer godt på spørsmål om det jeg synes er interessant» sier Vilde. Charlotte skyter inn «Ja, utstillerne gir god informasjon uten å være påtrengende». Hun fortsetter med å si at utstillerne her gir god informasjon og er veldig imøtekommende. Marthe forteller at hun får informasjon om alt hun lurer på og at det er positivt at hun kan gå bort til dem hun vil og få svar på det hun lurer på. Det meste av informasjonen hun får er nytt, og hun forteller at hun får vite om nye ting hun ikke visste at hun var interessert i fra før av.

De forteller at de har fått mye informasjon om mulighetene både for neste år og senere studier. Til neste år vil Charlotte gå folkehøyskole og etter det vil hun enten studere for å bli lærer eller studere markedsledelse på BI. Hun har snakket med de på standen for folkehøgskolene i Norge, etter det fant hun ut at det er lettere å ta pause mellom vgs og studier enn hun trodde på forhånd. Vilde ønsker også å ta et friår etter vgs, hun nevner også folkehøgskole. Marthe er også usikker på hva hun vil gjøre senere, men tenker på friår til høsten. Vi ønsker dem alle lykke til med det endelige valget!

Som flere andre på utdanningsmessen legger jentene merke til at universitetet i Bergen ikke er på messen. Dette synes de er rart og litt dumt. På utdanningsmessen er et av de spørsmålene messekontoret får mest «Hvor er Universitetet i Bergen?».

Jens Hestnes Andersen og Tor Sander Bruvik (Fylkesmedlemmer fra Elevorganisasjonen) synes det er dumt at Universitetet i Bergen velger å ikke delta på utdanningsmessen.

Mange elever spør etter Universitetet i Bergen, og forteller at de synes det er beklagelig at de ikke deltar på messen. På utdanningsmessen møter vi fylkesstyremedlemmer i elevorganisasjonen i Hordaland. Vi snakker med Tor Sander Bruvik og Jens Hestnes Andersen og spør hva de tenker om at UiB ikke deltar på utdanningsmessen.

«Det er dumt at UiB ikke er her, for det er kanskje der flest elever i Bergen har lyst til å studere. På messen har UiB muligheten til å vise frem utdanningstilbudet i Bergen på en unik måte, og elevene får ikke sett alle mulighetene uten deres tilstedeværelse». Vi i TaUtdanning ønsker Universitetet i Bergen, NHH og resten av Utdanning i Bergen hjertelig velkommen på utdanningsmessen i 2019!

Når messen er nærmer seg slutten er det på tide å kåre utdanningsmessens beste stand. Denne gangen ble vinneren Høgskolen i Innlandet. Høgskolen i Innlandet har i år en helt ny standløsning hvor de har bygget et eget rom inne på standen. Veggene er fylt med flotte naturbilder. Selve rommet er innredet med møbler som tar sikte på å skape en hyggelig atmosfære og en lun stemning.

Høgskolen i Innlandet ble kåret til messens beste stand av de andre utstillerne

Da jeg går bort for å ta vinnerbildet møter jeg en glad, rørt og overrasket gjeng, og den første kommentaren er «dette var gøy, vi har jobbet masse opp mot messen!». Når vinnerne har tatt de obligatoriske selfiene og jeg har tatt det offisielle bildet snakker jeg med dem om hva de tror er årsaken til at de har vunnet. Gjengen er helt tydelig stolte av skolen sin og svært fornøyde med den nye løsningen sin. De bruker begreper som «koselig», «hyggelig atmosfære», «grønt og økologisk» og «et pusterom». Et eget rom på messen gir en helt annen form for ro, og er et sted man kan sette seg ned for å snakke.

Tidligere på dagen hadde jeg snakket med en av utstillerne fra Høgskolen i Innlandet og spurt hvordan det hadde gått. Han fortalte entusiastisk om mange interesserte elever, og han sa at det var svært mange som hadde gitt uttrykk for at de hadde lyst til å flytte til Innlandet for å studere. Jeg var derfor nysgjerrig på hva som er strategien deres for å rekruttere studenter: En av jentene svarer raskt «kunnskap». Og de fortelle videre om gode fag, mange studieretninger, et spennende studieliv, flott natur, mange muligheter, en god kombinasjon og at skolen har «noe for alle». Det er tydelig at studentene er fornøyde med utdanningsmessen, og vi ønsker dem lykke til med rekrutteringen av nye studenter!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: