God stemning i Stavanger

Det var mange interesserte elever som besøkte utdanningsmessen på Stavanger Forum. Elevene vi snakket med synes det var spennende å få se bredden av muligheter, og ble inspirert av tidligere studenter som delte sine erfaringer.

Celine Joa (18) fra St. Svithun VGS 
og Lena Røen (18) fra Jåttå VGS

Hvordan er det å være på utdanningsmessen idag?
– Det er en del folk, men du får mye informasjon hvis du er villig til å ta det imot, sier Lena.
– Jeg syntes det er veldig spennende fordi du går høre litt om alt, og ikke bare det du hører om på skolen. Man har jo mange flere muligheter enn det man tror, forteller Celine.

Går det fint å snakke med utstillerne? 
Ja, de er veldig åpne. De er veldig flinke til å få oss med, forteller de.

Har dere blitt noe klokere på avgjørelsen deres etter i dag?
– Ja, jeg føler at jeg får vite at det ikke er en så lang omvei å gå. For nå har jeg fått svar på hva jeg må gjøre for å komme inn på det studiet jeg vil, sier Celine.

– Det er også bra å få innblikk fra tidligere studenter. Det er noe annet når tidligere elever snakket i motsetning til når det er lærere, tilføyer Lene. Celine er enig og legger til;
– Ja, det er de vi får mest inspirasjon av!

Beste stand

Under utdanningsmessen i Stavanger var det Bygland videregående skole som ble kåret til beste stand av sine medutstillere. De tror spikerkonkurransen var det som gjorde deres stand til en som stakk seg ut i mengden, og understreker at ingen fingre gikk tapt, tross den populære aktiviteten.

Hva er strategien deres for å rekruttere flest mulig studenter?
– Det er elevene! Derfor er det viktig for oss å ha med elevene på standen. De kommuniserer med ungdommen på en helt annen måte enn oss eldre.

Hva har dere fokusert på når dere har vært på utdanningsmessen?
– Spikring! Også har det vært viktig å få frem det tilbudet vi har. Vi har et gigantisk jaktterreng som vi liker å få frem, som er litt rettet mot de friluftsinteresserte. I tillegg er vi en internatskole, så det er jo et litt spesielt konsept i forhold til det da.

Hvordan er det å være med på Utdanning & Karriere?
– Det har vært god aktivitet! Vi syntes det er veldig bra å stå sammen med alle skolene rundt her. Vi tilbyr mye av det samme og konkurrerer på mange ting, men kaller oss ikke konkurrenter. Vi har et veldig godt samarbeid, så det er gøy å stå her!

Vi gratulerer!