HjemHar du en drøm om å ...

Har du en drøm om å bli lege?

Tekst og bilder: SONOR - Study Outside Norway

Har du et brennende ønske om å hjelpe, lindre smerte og gi bedre livskvalitet til menneskene rundt deg? Da kan legeyrket passe for deg. SONOR samarbeider med tre universiteter i EU som tilbyr medisinutdanning på engelsk. Alle våre samarbeidsuniversiteter vil gi deg autorisasjon til å praktisere som lege i Norge.

Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin noen timer fra hovedstaden. Det medisinske fakultetet er rangert som det beste i Slovakia og et av de beste i Sentral-Europa. De kan skilte med at de har noen av de minste studentgruppene per lærer i hele Europa, noe som betyr at du får ekstra nøye oppfølging.

Opptaket baserer seg på at du har fått vitnemål fra videregående før studiestart og at du består en opptaksprøve i kjemi og biologi.

Søknadsfrister:
18. mai for opptaksprøve 4. juni 2022
17. juni for opptaksprøve 9. juli 2022
22. juli for opptaksprøve 12. august 2022

Riga Stradins University

Riga Stradins University ble grunnlagt i 1950 og ligger i Latvias hovedstad, Riga. Ved universitetet kan du velge å studere enten medisin- eller tannlegestudier. Klassene ved Riga Stradins University er små og det er kun i gjennomsnitt 13 studenter per lærer for medisinstudier. Universitetet har tatt imot internasjonale studenter siden 1990, og i dag er 25% av studentene internasjonale.

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Flest mulig realfag er ønskelig, men bare matematikk og en kjemi 1+2 eller biologi 1+2 er obligatorisk, og de krever minst 4 i både standpunkt- og eventuelle eksamenskarakterer i disse fagene.

Søknadsfrister:
25. juni 2022 for høstoppstart
25. november 2022 for våroppstart

University of Nicosia, Medical School

Universitetet er et av de ledende universitetene på Kypros, og er den største selvstendige utdanningsinstitusjonen på øya. Med undervisningsmetoder hentet fra vestlig utdanningssystemer og med en internasjonal filosofi holder University of Nicosia en høy standard. Universitetet er stolt av å ha moderne undervisning for studentene basert på den nyeste forskningen

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Universitetet krever at søkere skal ha biologi og to andre realfag (kjemi, fysikk eller matematikk). Søkere må minst ha 4,5 i snitt uten tilleggspoeng og 4,5 i relevante realfag. Alle kvalifiserte søkere vil bli invitert til et intervju.

Søknadsfrist: rullerende opptak, plassene blir fort fylt opp.

Ta kontakt med SONOR på info@sonor.no for mer informasjon om søknadsprosessene til de forskjellige universitetene.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: