HARDANGER FOLKEHØGSKULE – REISA STARTER HER!

Tekst og bilder: Hardanger Folkehøgskule

Start eit nytt kapittel i livet ditt her. Skolen ligger nydelig plassert på Lofthus. Blant fjell, fjord, frukthager og Folgefonna.

Hardanger Folkehøgskule har et breitt utvalg av linjetilbud. Friluftsliv med tur til Svalbard, Idrett-Action der du bl.a. får hoppe i fallskjerm i Spania, Cosplay med tur til Japan, Hundeliv, Storviltjakt, og Internasjonal Solidaritet og backpacking med tur til Cuba og Kambodsja.

COSPLAY – JAPAN
Liker du cosplay? På denne linja får du sjansen til å lage egne kostymer og du får jobbe fra ide til ferdig produkt. Er du interessert, kreativ og lærevillig er du velkommen til oss!

ER DU INTERESSERT I STORVILTJAKT?
Vi jakter villrein, elg, hjort, rådyr, sel, villsvin, bever og også gaupe – om kvote og sporforhold klaffer. Linja har stått for 3 gaupefall og vært med på enda 7 til, kanskje får vi vårt fjerde fall på neste jakt?

ER DU INTERESSERT I HUND?
Dette er den eneste hundelinja i sitt slag i Norge. Her kan hundeeiere ta med hunden sin til skolen, trene den og tilbringe mye tid med den. Dette passer perfekt for deg som ønsker å være aktiv med hunden din. Du vil utvikle din forståelse for hund, hundehold generelt og hundetrening.

IDRETT – ACTION
På Idrett-Action får du velge en blanding av allsidig idrett og en rekke action-aktiviteter som tandem fallskjerm og paragliding, via ferrata, rafting, strikkhopp og skikjøring. Du vil komme i bedre form og oppleve stor variasjon i skolehverdagen, og lære om tema som f.eks treningsledelse, egentrening, teknikk og toppidrett. Kjør en fjellside i puddersnø, sitt å dingle med beina på kanten av Trolltunga, ta din første salto på trampett, vinn en fotballkamp, og mye mer. Du kommer ikke til å kjede deg!

FRILUFTSLIV MED TUR TIL SVALBARD
Ønsker du å utfordre deg selv og teste dine egne grenser? Vi er på kryss og tvers, høyt og lavt og leverer et friluftsliv for alle! Vi drar til Svalbard for å fordype oss i vinterfriluftsliv og få kjenne litt på det arktiske klimaet. Her trenger du ingen forkunnskaper for å søke, men et ønske om å lære og å være aktiv i naturen må du ha. Friluftslivlinja på Hardanger fhs er ei allsidig linja fullspekket med aktivitetar og opplevelser. Linja passer for alle- både de med og uten erfaring.

INTERNASJONAL SOLIDARITET OG BACKPACKING
Vil du oppleve deler av Asia? Har du lyst til å reise til Cuba? Kan du tenke deg å planlegge din egen backpackreise i Øst-Europa? Liker du å reise og se for å få ny innsikt og kunnskap om hva som skjer/har skjedd? Vi gjennomfører reiser og drar til områder som har vært herjet av konflikt for å se med egne øyne, og snakke med vitner om det som har skjedd.

Søk til Hardanger Folkehøgskule her! 

Har du spørsmål?
Kontakt skolen her!