HjemHARDANGER FOLKEHØGSK...

HARDANGER FOLKEHØGSKULE – REISA STARTER HER!

Tekst og bilder: Hardanger Folkehøgskule

Start eit nytt kapittel i livet ditt her. Skolen ligger nydelig plassert på Lofthus. Blant fjell, fjord, frukthager og Folgefonna.

Hardanger Folkehøgskule har et breitt utvalg av linjetilbud. Friluftsliv med tur til Svalbard, Idrett-Action der du bl.a. får hoppe i fallskjerm i Spania, Cosplay med tur til Japan, Hundeliv, Storviltjakt, og Internasjonal Solidaritet og backpacking med tur til Cuba og Kambodsja.

COSPLAY – JAPAN
Liker du cosplay? På denne linja får du sjansen til å lage egne kostymer og du får jobbe fra ide til ferdig produkt. Er du interessert, kreativ og lærevillig er du velkommen til oss!

ER DU INTERESSERT I STORVILTJAKT?
Vi jakter villrein, elg, hjort, rådyr, sel, villsvin, bever og også gaupe – om kvote og sporforhold klaffer. Linja har stått for 3 gaupefall og vært med på enda 7 til, kanskje får vi vårt fjerde fall på neste jakt?

ER DU INTERESSERT I HUND?
Dette er den eneste hundelinja i sitt slag i Norge. Her kan hundeeiere ta med hunden sin til skolen, trene den og tilbringe mye tid med den. Dette passer perfekt for deg som ønsker å være aktiv med hunden din. Du vil utvikle din forståelse for hund, hundehold generelt og hundetrening.

IDRETT – ACTION
På Idrett-Action får du velge en blanding av allsidig idrett og en rekke action-aktiviteter som tandem fallskjerm og paragliding, via ferrata, rafting, strikkhopp og skikjøring. Du vil komme i bedre form og oppleve stor variasjon i skolehverdagen, og lære om tema som f.eks treningsledelse, egentrening, teknikk og toppidrett. Kjør en fjellside i puddersnø, sitt å dingle med beina på kanten av Trolltunga, ta din første salto på trampett, vinn en fotballkamp, og mye mer. Du kommer ikke til å kjede deg!

FRILUFTSLIV MED TUR TIL SVALBARD
Ønsker du å utfordre deg selv og teste dine egne grenser? Vi er på kryss og tvers, høyt og lavt og leverer et friluftsliv for alle! Vi drar til Svalbard for å fordype oss i vinterfriluftsliv og få kjenne litt på det arktiske klimaet. Her trenger du ingen forkunnskaper for å søke, men et ønske om å lære og å være aktiv i naturen må du ha. Friluftslivlinja på Hardanger fhs er ei allsidig linja fullspekket med aktivitetar og opplevelser. Linja passer for alle- både de med og uten erfaring.

INTERNASJONAL SOLIDARITET OG BACKPACKING
Vil du oppleve deler av Asia? Har du lyst til å reise til Cuba? Kan du tenke deg å planlegge din egen backpackreise i Øst-Europa? Liker du å reise og se for å få ny innsikt og kunnskap om hva som skjer/har skjedd? Vi gjennomfører reiser og drar til områder som har vært herjet av konflikt for å se med egne øyne, og snakke med vitner om det som har skjedd.

Søk til Hardanger Folkehøgskule her! 

Har du spørsmål?
Kontakt skolen her!


 

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: