HjemHjemmeeksamen i år?

Hjemmeeksamen i år?

Sitter du hjemme alene og skal forberede deg til hjemmeeksamen? Du synes kanskje det er vanskelig å finne en god rutine på lesingen og mangler motivasjon til å komme i gang?

Det kan være frustrerende å sitte alene hjemme og motivere seg selv til å komme i gang med lesingen. Vi har derfor samlet mange gode tips til hvordan du kan forberede deg best mulig, og gjennomføre hjemmeeksamen med glans!

  1. Les så mye som mulig av pensum på forhånd og gjør deg godt kjent med stoffet. Selv om du har tilgang til alle hjelpemidler under hjemmeeksamen får du ikke tid til å lete opp svarene underveis.
  2. Sett opp en god en plan for hva og hvor mye du skal lese hver dag. En kalenderoversikt kan fungere fint.
  3. Lag et tankekart og skriv ned alle viktige notater på ett dokument som du har klart til når hjemmeeksamen åpner.
  4. Sett deg delmål for hva du skal få til hver dag og gi deg selv en pause/belønning når du har nådd målet. Dette vil øke motivasjonen og fremdriften i eksamenslesingen!
  5. Føler du deg rastløs eller ufokusert er det bedre å ta små, hyppige pauser enn at stoffet ikke setter seg. 
  6. Hvis du har hjemmeeksamen over flere dager; lag en tidsplan for hva du må gjøre hver dag, og sett av siste dagen før innlevering til å rette oppgaven.
  7. Sett av tid til å komme deg ut for å få frisk luft og mosjon i løpet av dagen. Trening og fysisk aktivitet er ekstra viktig når man blir sittende hjemme store deler av døgnet.
  8. Stå opp på normal tid og spis en god frokost før du setter i gang med lesningen. En god og stabil døgnrytme og sunne måltider er viktig for å prestere godt.
  9. Hold kontakt med dine medstudenter gjennom digitale plattformer. Ta en prat om fagstoff, eller noe helt annet for å koble av.
  10. Føler du deg frustrert eller overveldet, snakk med noen! Gjerne en medstudent, en god venn eller et familiemedlem.

Les også: Ingvild og Tuva sine beste tips til hjemmeeksamen!

Vi ønsker deg lykke til!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: