HjemHVORFOR URBAN? HVORF...

HVORFOR URBAN? HVORFOR GRØNN?

Tekst og bilder: Stavanger Urban folkehøgskole

Stavanger Urban Folkehøyskole (StUF) er et nytt og unikt tilbud: Nordens første urbane folkehøyskole – med grønn omstilling som læreplan og byen som klasserom. 

ADVARSEL: På StUF kan du risikere å bli klokere enn smarttelefonen. Her er det mulig at du få mer av ekte tid enn polert produksjon av øyeblikk. Du må regne med at det blir mindre av stress og press, og mer av opplevelser som du kan dykke dypt i. Du må ta sjansen på å komme tettere på livet, deg selv og andre. Et år på StUF kan inneholde spor av ting som får deg til å blomstre. Vi må advare om at du risikerer å utvikle dine tanker, hjerteslag og handlinger. 

Velkommen til den grønne folkehøyskolen med hjerte for byen. Her kan du få dyrke spiselig saker og samtaler, lage mat og sy klær, lage filmer og programmere løsninger, lære arkitektur og dra på Europatur, utforske kreativitet og aktivisme, skrive ting og danse, lære selvpresentasjon og hvordan få ting til, få møte nye venner og reise sammen. StUF har lagt til rette for at du faglig skal kunne fordype og fornye deg i temaer som inspirerer.

SØK HER!

StUF YOU ACTUALLY NEED
Byen er løsningen for den grønne omstillingen og dette byr samtidig på fantastiske muligheter som gir håp for fremtiden. Kunnskap og kompetanse om omstilling og rettferdig overgang øker, og det vil bli større og større i tiden som kommer. Hvordan gjør vi det nå når handlinger må snakke høyere enn ord? Hvor og når kan man få til et systemskifte? Hvordan kan man selv, helt konkret, leve mer miljøvennlig? StUF svarer positivt på disse utfordringene med både kunnskaper og kompetanse. Vi gjør dette i samspill med byens private, frivillige og offentlige aktører, slik at du kan få lære mer. Det du kan lære på Stavanger Urban Folkehøyskole er allerede etterspurt, og blir bare mer og mer ettertraktet, både i ditt videre studieløp og i arbeidslivet.

Selv om naturen ikke er langt unna så får du her alt en by har å by på. Som student i en by møter du også et større mangfold, du er friere og det er gåavstand til alt du kan tenke deg. Stavanger er også akkurat passe, ikke for liten og ikke for stor. Vår skole er et levende sted for kreativitet, vekst og fellesskap, og i tillegg en arena for spennende samarbeid med ulike institusjoner, bedrifter, personer og miljøer i byen. Dette vil gi deg sjansen til å engasjere deg i reelle prosjekter og utfordringer, og skape en bro mellom teori og praksis. Vi er glade for å tilby våre studenter et slikt nettverk av dyktige og inspirerende samarbeidspartnere.

SØK HER!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: