Ikke gå glipp av webinarer om studier i utlandet

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Ting er litt annerledes denne høsten. Derfor blir våre vanlige møter med dere – ansikt til ansikt – flyttet til digitale skjermer.

På høsten pleier vi i SONOR å dra rundt videregående skoler, folkehøyskoler og arrangere egne eventer der vi treffer dere som elever og studenter. Vi har også vanligvis representanter fra universiteter på besøk her i Norge for å fortelle om sine universiteter og hva de kan tilby deg som utenlandsstudent.

Vi i SONOR vil likevel gi dere mulighet til å få så mye informasjon som mulig, selv om det ikke blir mulig med fysiske arrangementer i år. Vi arrangerer derfor flere digitale webinarer gjennom oktober og november. Hvert webinar tar for seg ulike temaer og emner, og du vil få tid til å stille spørmål.

Som alltid, det er helt gratis å delta på webinarene og det er også helt uforpliktende. Det betyr at du kan sitte og høre på og finne ut om dette faktisk er noe for deg, før du bestemmer deg for om du vil søke eller ikke.

De neste ukene har vi blant annet webinarer om medisinstudier i utlandet, miljøstudier, og psykologi. I tillegg til flere andre spennende tema. Ta en titt på våre sider for en fullstendig oversikt!

Superhelt i hvit frakk: medisinstudier i utlandet
Tirsdag 20. oktober kl. 18.00
Opptakskravene til medisinstudier I Norge har aldri vært høyere, samtidig som det aldri har vært større behov for helsepersonell. Dette webinaret ser på hvordan norske søkere kan oppnå drømmen om medisinstudier i EU landene.

Redd verden: studer miljøstudier
Torsdag 22. oktober kl. 18.00
Verdens største utfordring i dag er kanskje hvordan vi skal ta vare på miljøet vårt, både for oss selv og generasjonene som kommer. Dette webinaret ser på miljøstudier som studieretning, både som humaniora og realfaglig. Fokuset vil være på hvordan disse gradene kan være en utdanning for fremtiden, jobbmuligheter både innen forskning og politikk, samt hvor du kan studere.

Fra Pavlov til Freud: hva kan du gjøre med psykologistudier?
Torsdag 29. oktober kl. 18.00
Dette webinaret ser nærmere på psykologistudier i utlandet. Flere og flere tar kontakt for å studere psykologi, men hva studerer du i psykologistudier og hva kan du bruke en psykologigrad til etter endte studier? Vi ser på eksempler på forskjellige grader i forskjellige land og vi ser på regelverket som regulerer retten til å kalle deg psykolog i Norge. Det vil også bli gått igjennom hvilke andre alternativer som finnes for de med en psykologigrad, og hvilke hensyn du må ta hvis du ønsker å studere psykologi.