Hjem- Jeg har funnet nye...

– Jeg har funnet nye studier jeg ikke visste om

Engasjerte elever fylte Kongstenhallen da dørene åpnet til årets utdanningsmesse i Fredrikstad.

Å velge karriere eller studieretning kan være en utfordring i ung alder, og det finnes mange spennende veivalg. Elever fra ulike skoler i Østfold fikk kverne over studie- og karrierevalg mens de snakket med utstillerne i Kongstenhallen.

Tilstede på de ulike standene var representanter fra videregående skoler, høyere utdanning, opplæringskontor, forsvaret og internasjonale studier, for å nevne noen.Vi snakket med noen av elevene som besøkte messen;

Milica (15)
10. trinn, Verke skole

Hvordan synes du det er å være på messe?
– Jeg synes det er bra å være på messe. Jeg er veldig nysgjerrig og synes det er lett å prate med utstillerne. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter skolen, så jeg lærer masse av å være her og får svar på det jeg lurer på.

Har du fått informasjon du ikke har fått andre steder?
– Jeg tror jeg får mer informasjon her enn andre steder. Det er mange aktører her og jeg har funnet nye studier jeg ikke visste om.

Har du funnet noen studier på messen som kan være aktuelle?
– Jeg har snakket med studier på messen som kan være aktuelle. Jeg har snakket med blant annet lærerutdanningen og Østfold sykehus. Jeg savner ingen utstillere.

Har dere hatt skolebesøk eller vært på ekskursjon til skole? Hvordan er messen annerledes?
– Skolen bruker å være på hospitering. Jeg synes det er enklere å være på messen. Her kan man styre litt selv og få svar på det man selv vil.

Emma og Maria (15)
10 trinn, Bytårnet skole

Har dere vært på messe før?
– Nei, dette er første gangen.

Hvordan synes dere det er å være på messe?
– Det er spennende og lærerikt. Det er gøy å snakke direkte med studentene og skolene. Det er mange utstillere på en plass og de er fint fordelt så det virker ikke trangt selv om det er mye folk her.

Har dere funnet noen studier som virker spennende?
– Science. Vi visste om dem fra før, så det var bra at de var her. Enkelte andre utstillere er også veldig imøtekommende og gir oss masse informasjon.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: