HjemJoakim skal bli infl...

Joakim skal bli influenser – en barnehagelærer!

Tekst og bilder: Universitetet i Sørøst-Norge

Joakim vil bidra i samfunnet med et yrke som betyr noe. Trøste, engasjere og rettlede! Han vil bli en influenser. En barnehagelærer!

Du har kanskje ikke tenkt på ordet influenser på denne måten før. Joakim Rønningen Larsen er helt klar på at det han studerer, det gjør ham til en influenser! 

– Jeg skal ikke bli en sånn influenser som folk vanligvis forbinder med ordet. Ikke en rosablogger. Ikke en som prater om hva du skal ha på deg eller spise, ikke en som promoterer veien til sommerkroppen, som i år også er isbiter og bomull. Jeg skal ikke gi unge jenter rabatter på restylane slik at alle ser ut som Daffy Duck, sier Joakim.

– Jeg skal bli en influenser med påvirkningskraft som faktisk kan bidra til økt kunnskap og trygghet, dele ut de rette verktøyene til å takle medgang og motgang på en sunn måte.

– Jeg skal være en influenser som lærer bort medmenneskelighet, empati, refleksjon og trygghet, sier Joakim.

– Jeg skal bli barnehagelærer!

Her kan du lese mer om å jobbe i barnehage

Barnehagelærer som rollemodell
– Barnehagelæreren er et forbilde og en rollemodell. En superhelt for de minste, sier Joakim.

Etter halvannet år som assistent i en barnehage, gleder han seg til å starte i yrket som barnehagelærer med mer tyngre, kunnskap og ballast.

Joakim har valgt å ta barnehagelærerutdanningen ved USN i løpet av fire år på deltid. Det gjør at han kan leve et etablert familieliv ved siden av med kone, barn, hus og hage.

Fra før har Joakim Politihøgskolen, men fant ut i en alder av 32 år at han har mer lyst til å jobbe forebyggende med barn og unge.

– Jeg vil bidra med noe som forhåpentligvis kan forme noens liv til det bedre. Bidra til at neste generasjon ungdommer har større tro på seg selv og egne ferdigheter.

–  Jeg vil bidra i samfunnet med et yrke som faktisk betyr noe, som er med på å avlaste, hjelpe og veilede, trøste, engasjere og rettlede, sier Joakim om å bli barnehagelærer.

Vil du bli barnehagelærer? Søk bachelorgraden her

Kan du tenke deg å jobbe med det samme? Bachelorgraden som barnehagelærer kan du ta hos oss ved campusene Porsgrunn, Notodden, Drammen og Vestfold.

Dette er barnehagelærer
Som barnehagelærer og pedagogisk leder bidrar du til å skape et trygt og utfordrende miljø for barn gjennom lek, utforskning og læring, samtidig som du får kompetanse til å lede personalgrupper.

Barnehagelæreren er den som gjenkjenner og dekker barns behov for trøst og omsorg slik at barnet opplever trygghet og kjærlighet. Barnehagelæreren er den som lærer barnet å ta del i leken med de andre og får forståelse for samspill og samarbeid.

Barnehagelæreren er den som utfordrer barnet til å ta siste steg opp klatresteinen og får kjenne på mestringsfølelse og gleden av å nå et mål.

– En influenser kan brukes i ganske mange andre settinger enn alle tenker på.

– Trenere, speiderledere, lærere, barnehagelærere og alle gode forbilder, faller under tittelen, om du spør meg, fastslår Joakim. 

Her kan du søke å bli barnehagelærer

Slik kan du bli barnehagelærer (tidligere førskolelærer)
Kan du tenke deg å bli en betydningsfull hel der innsatsen og kunnskapen din er med på å forme barns utvikling? 

Barnehagelærerutdanningen hos oss gir bachelorgrad. På studiet får du kunnskap om hvordan barn lærer, om hvordan de utvikler seg språklig og motorisk og om skaperevnen og bevegelsesgleden til barna. Det er 100 dager praksis i studie som gjør at du bli godt kjent i yrket under utdanningen.

Studiet gir deg også en lederutdanning, og gjør deg kvalifisert til å være pedagogisk leder og styrer i barnehagen.

Her kan du søke barnehagelærerstudiet ved USN

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: