HjemBli Kiropraktor – ut...

Bli Kiropraktor – utgjør en forskjell!

Tekst og bilder: Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Er du interessert i å jobbe innen helse og omsorg og samtidig ha gode karrieremuligheter? Da er kiropraktikk noe for deg!

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna har utdannet kiropraktorer siden 1983 og er i dag Skandinavias største og eldste institusjon for kiropraktikk. Som kiropraktor setter du alltid mennesket i sentrum og arbeider med diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebygging av funksjonsnedsettelser og smerter. Utdanningen gir rett til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.

Etter utdanningen kan du:

  • Starte egen klinikk alene, eller sammen med andre.
  • Arbeide innen offentlig helsetjeneste og bedriftshelsetjenesten.
  • Arbeide på helsestasjoner eller sykehus.
  • Spesialisere deg innen ulike områder som for eksempel rehabilitering og idrettsmedisin for senere å kunne jobbe med toppidrettsutøvere.

Arbeidsmarkedet for kiropraktorer er meget bra, da antallet kiropraktorer stiger langsomt og alle uteksaminerte har jobb innen seks måneder etter endt utdanning.

Søknadsfrist for oppstart høsten 2017 er 15 mai! Søk her! 

Vil du vite mer om kiropraktorutdanningen?
Besøk oss på vår nettside: www.kiropraktorhogskolan.se
Følg oss på instagram: kiropraktorhogskolan
Send en e-post til: info@kiropraktorhogskolan.se
Du kan også kontakte en norsk student og spørre han/henne om utdanningen. Kontaktpersonene finner du her

Kiropraktorprogrammet
På Skandinaviska Kiropraktorhögskolan kan du ta en femårig utdanning i kiropraktikk som etter ytterligere ett års praksis leder til sertifisering/godkjenning. I utdanningen inngår både teoretisk og praktisk undervisning, samt praksis på høgskolens egen klinikk.

Høgskolens formål er å tilby en kiropraktorutdanning basert på moderne medisinsk vitenskap og aksepterte kiropraktiske behandlingsprinsipper. Skolen driver også forskning i samarbeid med noen av Sveriges mest anerkjente medisinske forskningsinstitusjoner og universitetssykehus. Vårt mål er å være en utdanningsinstans av høy internasjonal klasse!

Se denne filmen for å få et innblikk i utdanningen!

Hva er kiropraktikk?
Kiropraktoren setter mennesket i sentrum. Kosthold, mosjon, livsstil og nervesystem – alt henger sammen. Selve ordet kiropraktikk stammer fra de greske ordene ‘cheiro’ og ‘praktikos’, som direkte oversatt betyr ‘å gjøre for hånd’. Kiropraktikk er et virksomhetsområde som inkluderer diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebygging av funksjonsnedsettelser og smerter med fokus på rygg og nakke.

Hvordan arbeider en kiropraktor?
Kiropraktoren arbeider ut ifra den biopsykososiale modellen og ser alltid hele pasienten og pasientens situasjon. Ved bruk av manuelle undersøkelsesmetoder stiller kiropraktoren diagnose og utfører deretter behandling og rehabilitering. Kiropraktoren bruker først og fremst HVLA-manipulasjon som øker bevegeligheten og reduserer pasientens smerter. Det finnes et samspill mellom nervesystemet som er kroppens kommunikasjons- og kontrollsystem, og ryggradens funksjon. Dette samspillet utgjør grunnlaget for kiropraktikk.

 

 

 

 

 


Les også om disse studietilbudene:

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: