HjemHar du lyst til å st...

Har du lyst til å studere i USA?

Tekst og bilder: Journey USA

Drømmer du om en studietid du vil huske for resten av livet? USAs universiteter dominerer internasjonal rangeringer, både når det gjelder kvalitet i undervisningen, resultater og fornøyde studenter.

NB! Søknadsfrister for høstsemesteret er nå!

Det er mer enn 4700 universiteter og høyere utdanningsinstitusjoner i USA. Ingen andre steder du finner flere fagfelt og flere anerkjente bachelor- og mastergradprogrammer. Og nåløyet er ikke så trangt som man kanskje tror. Amerikanske universiteter vil gjerne ha internasjonale studenter. Nylig passerte antall utenlandske studenter i USA én million. Det plasserer landet på toppen i verden når det gjelder å ta imot studenter fra andre land.

Men skal du lykkes, er det avgjørende å starte tidlig med søknadsprosessen, slik amerikanerne selv gjør. Det er vanlig å begynne planleggingen allerede når man er rundt 16 år gammel, men mange begynner lenge før. Det er krevende å finne den riktige skolen, og man må ta tester og skrive søknad, samtidig som en kanskje går på skole.

Systemet i USA er nemlig litt annerledes enn i Norge. I Norge er det ofte kun karakterer som avgjør om man kommer inn på et studium. I USA setter universitetene også pris på andre egenskaper, som at du er aktiv innen sport, musikk, frivillig arbeid eller andre ”extracurricular activities” (fritidsaktiviteter).

journey-usa-inni-artikkelen-liteOfte kommer norske studenter litt sent i gang med prosessen, og mange vet ikke helt hva som kreves. Søknadsprosessen er komplisert og tidskrevende. Det er vanskelig å vite hvilke studiesteder som tilbyr akkurat det du er på jakt etter, hva ulike begreper betyr, hvordan studiene er bygget opp og hva slags ordninger som finnes i forhold til Lånekassen i Norge. Mange ting er svært ulikt det norske systemet.

Journey USA kan hjelpe deg!
Ta kontakt med oss, slik Gaute gjorde: «Å søke på skole i USA er en veldig omfattende og tidkrevende jobb. Søknadsprosessen består blant annet av søknad om studentvisum, TOELF/IELTS test, Math Placement test, oversettelse av karakterkort, og bevis for finansiell støtte. Uten Journey USA og deres gode veiledning, vet jeg ikke om jeg hadde klart å komme meg igjennom søknadsprosessen. De holdt styr på alt av deadlines. Oppsto det problemer ville de ringe til selve skolen og ordne det fra sin base i USA, noe som ville vært vanskelig å gjøre fra Norge. Å søke på skole i USA er helt klart noe du ikke vil gjøre på egenhånd, men selv om prosessen er omfattende, så er opplevelsen helt klart verdt det.» Gaute studerer i dag ved Arizona State University.

Jeg er en utflyttet nordmann som selv har vært gjennom hele søknadsprosessen. Mine konsulenttjenester er ikke begrenset til noen få universiteter – du bestemmer hvilke skoler og delstater du er interessert i og jeg hjelper deg med å finne ”good fit” universiteter basert på dine ønsker og egenskaper. Siden jeg har min base i USA og har bodd her i mange år, kjenner jeg meget godt til både den norske og amerikanske kulturen.

Du blir informert om Journey USA sine priser når du tar kontakt:
E-post: rune.hellerslia@journey-usa.com
Telefon: +1-215-901-4047
Web: www.journey-usa.com og www.studereiusa.com

journey-usa-logo

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: