HjemLyst på en helt anne...

Lyst på en helt annerledes og meningsfull vinter på kanten av verden?

Tekst og bilder: Svalbard folkehøgskole

Ikke helt klar for å studere enda? Trenger du litt mer tid til å finne ut hva du vil bruke livet ditt til? Etter 13 år på skole, og med 3 år med å bli målt, er det på tide med et avbrekk fra pugging, prestasjoner og tidspress ­– Tid og anledning til å bli studieforberedt før du skal inn på høgskole eller universitet, eller finne ut at du skal gjøre noe helt annet med livet ditt.

Flere enn noen gang velger Svalbard

Svalbard folkehøgskole startet opp med femti elever høsten 2019. Nå har 70 elever takket ja til en vinter på Svalbard skoleåret 2021-22, men vi har fremdeles noen ledige plasser. Svalbard er et eksotisk, annerledes og et trygt valg, en skikkelig god folkehøgskole. Hvorfor ikke ta sjansen?

Mer enn du kan forvente og akkurat det du kan forvente

Hos oss får du akkurat det du kan forvente av et folkehøgskoleår. Et annerledes år, opplevelser, vennskap og muligheten til å fordype deg i noe du er spesielt interessert i. Summen av dette gir deg verdier og kompetanse som du vil ha stor nytte og glede av resten av livet.

Du finner også mer enn du kan forvente. Svalbard er annerledes, en norsk utpost, men samtidig midt i verden. Over 50 nasjonaliteter, et variert kulturtilbud og et sted som det ikke fins noe som ligner på noe annet sted i Norge. En utrolig spennende, vakker natur.

Klima, miljø, bærekraft

Få steder merker du klimaendringene mer enn på Svalbard. Å leve en vinter midt i endringene gir deg en unik mulighet til å forstå hva det er som skjer med oss, og gi deg ideer og kompetanse på hva du selv kan bidra med. På linjen forskerspire jobber vi spesielt med temaet. På foto og kunst utforsker du det landskapet dyrelivet gjennom pensel og kamer. På Arktisk friluftsliv og Ekspedisjonslinjen lever du dagene midt i naturen der endringene skjer.

Langt vekke men bare fire timer fra Oslo

Svalbard er langt vekke, likevel er det bare fire timer fra Oslo, halvannen time til Tromsø. Langt vekke er ikke så langt vekke likevel. Eventyret er ikke så utenkelig som du tror, heller ikke så langt vekke som kartet prøver å fortelle deg.

Søk nå – det er fremdeles ikke for sent

Hvis du vil fotografere, male, forske, stå på på ski, kose deg ved bålpannen, nyte nordlyset eller midnattssolen, dra på toppturer, kjøre hundespann, diskutere og engasjere deg, og lære masse om deg selv i et stimulerende fellesskap? Hvis du vil ta sjansen, men likevel velge noe trygt, søk https://svalbardfolkehogskole.no – folkehøgskole på sitt beste!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: