HjemMange inntrykk for d...

Mange inntrykk for de besøkende på utdanningsmessen i Sandefjord

Engasjerte elever besøkte messen i Jotunhallen, og fikk med seg et unikt foredragsprogram på Sandefjord videregående skole.

I tillegg til mange norske og utenlandske utstillere som møtte interesserte elever i messehallen, fikk de besøkende også med seg mange ulike foredrag ved Sandefjord VGS.

Vi møtte noen av elevene:

Amanda, Marte og Josefine fra VG2 studiespesialisering og idrett, på Sandefjord Videregående skole, har både vært på foredrag og gått en runde på messen. De forteller at det har vært mange inntrykk, men tror at det å besøke utdanningsmessen gjør at man blir sikrere på hva man vil bli.

– De fleste er usikre nå og det er greit med litt oppklaring, forteller de.

Alle tre har lyst til å studere etter videregående, men de er usikre på hvilke studier. Josefine sier hun vurderer juss ved UiO, men har ikke bestemt seg enda. I løpet av dagen har de vært på foredrag med UiO og Forsvaret, i tillegg til å snakke med utstillerne. Jentene sier de visste en del fra før, men opplever å ha fått mye nyttig informasjon i løpet av messen.

– For eksempel har vi fått vite mer om hvilke karaktersnitt som kreves på diverse studier. I tillegg har vi fått mer informasjon det sosiale livet som student, forteller de.

Beste stand

Vinner av Beste Stand: Sykehuset i Vestfold (foto: TaUtdanning)

Sykehuset i Vestfold ble kåret til vinner for Beste Stand. De er veldig fornøyde med å vinne, spesielt da de fikk høre at de vant med bare én stemme over USN.

– Konkurranseinstinktet våkner jo litt, da! Og det er gøy med anerkjennelsen, forteller de.

Hvorfor tror dere at dere vant prisen for Beste stand?

Anita Elmer, som har hatt ansvar for planlegging av standen, tror det er på grunn av at de har en del som fenger ungdommen.

– Vi har hatt veldig stor interesse på standen og jeg tror mange ser at helsefagene er en lur vei å gå, sier hun.

De forteller også at de har fått mange konkrete spørsmål om de ulike studieretningene, og aller mest om lege, sykepleier og bioingeniør. I tillegg har helsesekretær, vernepleier og helsefagarbeider vært representert.

Vi gratulerer så mye med seieren!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: