HjemMatglede på skolen –...

Matglede på skolen – hver dag

Tekst og bilder: Norsk Restaurantskole

På Norsk Restaurantskole er det praksis og matglede som står i fokus, og fellesfag er i stor grad rettet inn mot det praktiske arbeidet.

Bli kokk eller servitør
På Norsk Restaurantskole er praksis i fagene undervisningens hovedfokus. Hver dag er vi på kjøkkenet eller i restauranten og jobber praktisk i undervisningen. Så langt det er mulig legger vi opp til at også fellesfagene skal være praktiske og relevante for våre elever. Vi lager mat hver dag og serverer både frokost og lunsj på skolen til felles måltider for elever og lærere.

Både skole og restaurant
Norsk Restaurantskole har et tett samarbeid med hotell- og restaurantbransjen i Oslo og omegn. Mye av utdanningen foregår i form av utplassering i restauranter, hoteller og på kantiner (YFF- yrkesfaglig fordypning). Vi har også åpen restaurant én kveld i uken hvor vi får sette våre fag ut i praksis til betalende gjester. 

2 år hos oss og 2 år som lærling
Utdanningsløpet for å bli kokk eller servitør er delt i to hoveddeler. Du går VG1 restaurant- og matfag, og VG2 Kokk- og servitørfag på Norsk Restaurantskole før du har to års læretid på en av de mange fantastiske restaurantene vi jobber sammen med. Utdanningsløpet avsluttes med fagprøve enten som kokk eller servitør. Det er også mulig å bygge på med et ekstra år som lærling for å ta begge fagbrevene.

Av alle som har begynt VG1 på Norsk Restaurantskole har mer enn 95 % fullført utdanningen hos oss og alle som har ønsket læreplass har fått det. Det takket være gode samarbeidspartnere som Brasserie France, Vaaghals, Gamle Tårnhuset, Selskapslokaler Oslo Militære Samfund og alle lærebedriftene knyttet til Lærlingekompaniet. Mens du er lærling begynner du også å tjene dine egne penger.

Hvorfor velge en karriere som kokk eller servitør?
Både i Oslo og i resten av Norge er det enormt behov for faglærte kokker og servitører. Med andre ord er restaurantbransjen en sikker karrierevei, og sist, men ikke minst er det en fantastisk spennende og morsom bransje å jobbe i! Norske Kokkers Landsforening skriver om rekruttering til faget.

Hvorfor velge Norsk Restaurantskole?
Norsk Restaurantskole er Norges eneste private skole for restaurant- og matfag og vi har en unik tilknytning til restaurantbransjen. Vårt nære samarbeid med Lærlingekompaniet gjør også at du går til en trygg og sikker læretid hos en av våre samarbeidsbedrifter. Våre lærere er også engasjerte kokker og servitører med nærhet til bransjen i Oslo! I tillegg kan vi skilte med et veldig godt sosialt miljø som en følge av små klasser, tett samarbeid mellom trinnene og felles måltider hver dag.

Vil du vite mer om Norsk Restaurantskole eller restaurant- og matfag?
Kontakt oss på telefon 417 80 739 eller send en e-post til rolf@norskrestaurantskole.no
Du finner også mer informasjon om oss HER!
Vi behandler alle søknader fortløpende og du kan søke HER!
Elever på Norsk Restaurantskole har rett til stipend og lån fra Lånekassen.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: