HjemMedisinstudier i Poz...

Medisinstudier i Poznan, Gdansk eller andre fine europeiske byer.

Tekst og bilder: Nordisk Inntakskontor

Nordisk Inntakskontor tilbyr gode lege- og tannlegestudier i Polen, Latvia, Kroatia og på Kypros. Vil du bli veterinær kan du studere i Slovakia. Ta gjerne kontakt med oss!

Vil du lære om kroppen og hvordan den fungerer, hvorfor sykdom oppstår og hvordan du kan hjelpe folk til å bli friske og bevare god helse? Har du gode kunnskaper i realfag, sterk motivasjon og mye pågangsmot? Da kan våre utdanningstilbud passe for deg. Nordisk inntakskontor representerer europeiske universiteter som tilbyr engelskspråklige studier av høy kvalitet. Vi veileder deg som vil utdanne deg til lege eller tannlege, veterinær eller fysioterapeut. Kontakt oss så forteller vi deg hva som kreves, hvordan du søker og hvordan du best kan forberede deg til opptaksprøver og krevende studier.

Søk trygt gjennom Nordisk Inntakskontor
Nordisk Inntakskontor har overtatt og viderefører arbeidet til en tilsvarende virksomhet i Kristiansand med oppstart i 2007. Vi har med oss 15 års erfaring, solide kunnskaper og omfattende studentnettverk inn i vår nye virksomhet, Nordisk Inntakskontor AS. Grundig og balansert informasjon fra våre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Vi er med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi er en av ANSAs etisk godkjente agenter, har jevnlig kontakt med ANSAs hovedkontor og deltar på deres skoleturné Oppdag Verden. Vi har god kontakt med ANSAs lokallag og norske studenter i studiebyene, og vet derfor mye om studentenes mestring, trivsel og utfordringer. Jevnlig kontakt med universitetene gir oss god innsikt i studieopplegg, tilbud og krav til studentene. Vår kunnskap og erfaring gjør det trygt å søke via Nordisk Inntakskontor.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan, Polen
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lenger enn noe annet polsk universitet. Universitetet har rundt 1000 internasjonale studenter fra mer enn 40 land, hvorav mange norske. Mange norske leger og tannleger er utdannet ved PUMS de siste tjue årene. Et aktivt ANSA-lag og rundt 40 ulike studentforeninger og -klubber bidrar til å skape det gode samholdet som PUMS er så kjent for. PUMS har Polens største simuleringssenter som gir medisin -og tannlegestudenter god anledning til å utvikle sine kliniske ferdigheter på medisinske dukker og avansert teknologisk utstyr. Universitetet har omfattende forskningssamarbeid med universiteter over hele verden. Velger du PUMS får du en anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden

Byen Poznan er en moderne og vestlig orientert by som preges av mer enn 120,000 studenter. I sommerhalvåret koser mange seg på restauranter og cafeer på byens gamle markedsplass, Stary Rynek. Mange studenter tar seg helgeturer til Berlin som er et par timers togtur unna.  

Se video fra Medical Simulation Center
Se video om tannlegestudiet

Se video om PUMS medisinske fakultet

Medical University of Gdansk (MUG), Polen
Medisin, 6 år

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har derfor flyforbindelse til mange norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer flere hundre norske og svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt i byen, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. På campus ligger topp moderne nye sykehusbygninger med fasiliteter av høy kvalitet og et flott nytt sportssenter som studentene kan benytte seg av. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning ved et av Polens ledende medisinske universiteter.
Se filmer fra universitetet her:
Presentasjon av Medical University of Gdansk
Omvisning på MUG – møt studentene!

Riga Stradins University, Riga, Latvia
Medisin, 6 år (opptak både høst og vår)
Tannlege, 5 år
(opptak både høst og vår)

Mange norske studenter har de siste årene startet studier ved Riga Stradins University (RSU). Universitetet har røtter tilbake til 1950 og er i dag en ledende utdanningsinstitusjon i Latvia. Det medisinske fakultetet er opptatt av å videreutvikle undervisningsmetodene og å integrere klinisk praksis i utdanningen. Medisinstudentene samarbeider mye i grupper, og utvikling av gode kommunikasjonsferdigheter er et viktig mål. Folkehelse og forebyggende helsearbeid legges stor vekt på i medisinstudiet. Medisin- og tannlegestudentene i Riga utvikler gode praktiske ferdigheter gjennom varierte læringsmetoder, 3D-simulering og bruk av treningsdukker i moderne fasiliteter.

Riga er hovedstad og største by i Latvia med rundt 700,000 innbyggere. Den gamle Hansabyen er en viktig havneby og et senter for kultur, handel og industri i hele Baltikum. I Rigas fine Gamleby finner du populære restauranter og klubber, kunstutsalg og gallerier.

Se filmer fra universitetet her:
Riga Stradins University gjennom en medisinstudents øyne
Riga Stradins University – et åpent og internasjonalt universitet

Universitetet i Rijeka, Kroatia
Medisin, 6 år 

Det medisinske fakultetet (MEDRI) ved Universitetet i Rijeka ble grunnlagt i 1955 og holder til i Branchetta-slottet i en av de eldste bydelene, omkranset av en flott park. MEDRI-lærerne legger vekt på en personlig og direkte kontakt med studentene, noe som gir studentene en opplevelse av å bli lagt merke til og være inkludert. Studentene kommer fra mange land og er aktive i ulike studentforeninger. De arrangerer både faglige konferanser og sosiale samlinger, noe som skaper samhold og fellesskap i studentmiljøet. 

Kystbyen Rijeka ligger nord i Kroatia med attraksjoner som gamlebyen, Trsat-slottet og St. Vituskatedralen. I det vakre landskapet rundt byen finnes et mangfold av turmuligheter med stier av ulike lengde, og et godt nettverk av sykkelveier. Rijeka byr på behagelig middelhavsklima, fine strender og klart vann. Noen av Kvarnerbuktas mange fine øyer ligger bare en kort buss- eller fergetur unna. Se video fra University of Rijeka   

European University Cyprus, Nikosia, Kypros
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år

European University Cyprus (EUC) i Nikosia er en del av nettverket Galileo Global Education. EUC er et ambisiøst og utviklingsorientert privat universitet som tiltrekker seg dyktige studenter fra flere kontinenter. Den kompetansebaserte læreplanen gir medisinstudentene klinisk praksis allerede i løpet av første år på studiet. Studentene får utvikle sine praktiske ferdigheter i et dynamisk læringsmiljø med grundig opplæring i avanserte kliniske metoder og teknikker. EUC har et mangfold av klubber og aktivitetstilbud og tilbyr topp moderne hybler på studenthjemmet like ved campus.  Kypros har et svært behagelig klima med rundt 300 soldager i året, og varme somre fra mai til oktober. Se video fra European University Cyprus  

University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), Košice, Slovakia.
Veterinær, 6 år

Ved UVMP i Košice kan du studere veterinærmedisin og bli autorisert veterinær i Norge etterpå. UVMP har tilbudt veterinærstudier på engelsk i over 25 år, og det internasjonale studentmiljøet omfatter også over hundre norske studenter.  Veterinærstudier i Košice vil gi deg en kvalitetsutdanning i en flott by med gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv. Košice ligger i det fjellrike østlige Slovakia. Veien er ikke lang til nasjonalparken Slovakiske paradis med 300 km merkede stier, kløfter, fosser, underjordiske huler og et variert dyreliv. 
Se video fra UVMP i Kosice.

Autorisasjon som lege eller tannlege i Norge
Norske studenter som fullfører medisinutdanning i Polen, Latvia, Kroatia eller Kypros vil etter gjeldende regelverk få autorisasjon fra Helsedirektoratet når de sender inn nødvendig dokumentasjon, og kan søke LIS1-stillinger på dette grunnlaget. Praksis er inkludert i medisinutdanningen i disse landene, som i Norge. Innenfor EU/EØS er det noen helseprofesjoner som er harmonisert gjennom yrkeskvalifikasjonsdirektivet. Det betyr at man har blitt enige om hva disse skal inneholde, slik at de skal gi rett til autorisasjon i et annet EU/EØS-land hvis de gir rett til autorisasjon i utdanningslandet. De harmoniserte utdanningene inkluderer lege og tannlege. «Dersom man tar en av disse utdanningene innen EU/EØS og utdanningen fører til autorisasjon i studielandet, kan man være rimelig trygg på at man vil få autorisasjon i Norge etter endt studium», skriver Helsedirektoratet.

Vår erfaring, kunnskap og tilgjengelighet gir deg trygghet. Velkommen som søker gjennom Nordisk Inntakskontor!

Facebook
Instagram
E-post: post@medicalstudies.no
Tlf.: 917 15 405
www.medicalstudies.no 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: