HjemMotedesign

Motedesign

Tekst og bilder: SoFI School of Fashion Industry

Lurer du på hvordan en klesdesigner jobber med 3D designverktøy i utviklingen av en kolleksjon? Vil du studere i et kreativt miljø hvor foreleserne dine har bakgrunn som designere, stylister, motejournalister og andre yrkesretninger innenfor bransjen?

Gjennom et intensivt toårig studieløp får du praktisk erfaring med hele designprosessen, du vil få jobbe med profesjonelle stylister og fotografer i studio og kommer til å sy din egen minikolleksjon som presenteres på en catwalk! Du vil også få kunnskap om digitale verktøy for å kunne lage moteillustrasjoner, moodboards og din egen portefølje. Hos SOFI jobber du med bransjen og bygger nettverk fra dag én!

Du kan lese mer om Motedesign studiet på vår hjemmeside, eller komme på infomøte onsdag 15. mai kl 17:00. Vi har rullerende opptak – søk nå!

 

Den erfarne designduoen Moiré – Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro – er blant hovedlærerne på utdanningen. De har drevet det norske merket Moiré siden 2016, og har blant annet vist en av sine kolleksjoner under Bik Bok Runway Awards i regi av Oslo Runway. Nedenfor kan du lese mer om hva Charlotte mener om design og kreative yrker i dag.

Viktigheten av design og kreative yrker i dag
Design kan være så mangt: det bidrar til debatt, inspirerer og motiverer til å skape. Design kan være like mye en prosess som selve resultatet. Hvordan du utarbeider en idé til et fullstendig produkt, er like viktig som selve produktet. På mange måter er design det som linker kreativitet og innovasjon sammen forteller Charlotte.

Designeren er en viktig stemme i det moderne samfunnet. Gjennom design kan man fremme samfunnsaktuelle saker og gjenspeile den hverdagen vi lever i. Designere har også mulighet til å skape debatt samt ta sette spørsmål rundt globale problemer, som for eksempel mangel på bærekraftig produksjon. Charlotte presiserer at med en unik mulighet som dette er det viktig å bruke sin egen stemme, for å fremme verdier like mye som den visuelle og estetiske profilen til merket.

Kreative yrker er viktig for videre utvikling: det bidrar til å skape framdrift og forandring. Mennesker som jobber i det kreative er viktige pådrivere til innovasjon og en nøkkelfaktor til å endre og formidle, videreutvikle, skape og forandre samfunnet vi bor i! – Charlotte Fische, designer og en av hovedlærerne på motedesign hos SoFI.

Kreative utfordringer & praktisk arbeid
På Motedesign-studiet jobber du primært digitalt, men bruker også tid i studio for å lære ulike konstruksjons-og draperingsteknikker. Blant oppgavene som motedesign-studentene jobber med er å implementere kreativ bruk av materialer i et kommersielt produkt: collegegenseren. For å bedømme oppgavene var tidligere student Alexander Winslöw Krystad Marthinsen og Benjamin Krystad Marthinsen fra F5 Concept Store invitert med, da de begge har god erfaring fra både retail- og designbransjen.

Rett fra studier til jobb som design-assistent
Tidligere motedesign-student Hanne Haugrønning leverte mange kreative kreasjoner i løpt av sin tid som student. I avgangsportfolioen «Wrap me Up» utviklet Hanne et konsept, gjorde et utvalg av materialer og farger, og utarbeidet ti design. Valg av materialer ble i ettertid endret, etter en rynke-test i faget Tekstillære. Denne oppgaven er et flott eksempel på hvor viktig det er å inneha kunnskap om tekstiler: alt fra hvordan overflaten ser ut, til hvordan materialet føles og oppfører seg på en menneskekropp. Det er designerens rolle å skape plagg som er optimale for kunden, samtidig som det kreative designkonseptet blir ivaretatt.

Hanne var en dyktig og hardtarbeidende student, og aktiv med å ta på seg praksisjobber ved siden av skolen. Etter endt utdanning fikk Hanne jobb hos Moiré, og jobber i dag 100% for Varner gruppen som design-assistent på designteamet til Dressmann.

Få et innblikk i prosessen mot årets avgangsvisning – og besøk skolen!
4. juni holder årets avgangsklasse offisiell visning av sin avgangskolleksjon på Røverstaden i Oslo. Du kan følge studentene underveis på vår Youtube-kanal og Instagram-kontoen Sofi_School. Her vil du få et solid innblikk i prosessen mot avsluttende visning! Via kontoen vil du også få invitasjon til årets avgangsvisning.

Kontakt oss:
Besøksadresse: Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo
Tlf: 24 14 97 50
Epost: post@sofi.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: