HjemNaprapater i Norge f...

Naprapater i Norge får etterlengtet autorisasjon

Tekst og bilder: Naprapathögskolan

Etter tøffe budsjettforhandlinger med Regjeringen ble det avgjort at Naprapater i Norge skal endelig få den etterlengtede autorisasjonen!

Beslutningen om autorisasjon for naprapater i Norge innebærer en viktig erklæring for yrkesgruppen og behandlingsformen. Det er også en viktig erklæring for Naprapathögskolan at naprapatutdanningen er av så høy kvalitet at den kan ligge til grunn for autorisasjon ikke bare i Sverige, men også i Norge.

Autorisere naprapater tilhører samme kategori som øvrig helse og sykepersonell. Dette utgjør en viktig forutsetning for økt samarbeid mellom naprapater og annet helsepersonell. Dette bidrar til økt kontakt med øvrige yrkesgrupper innen helsesektoren, noe som vil gagne pasienten.

Vi forventer en positiv utvikling på det norske arbeidsmarkedet for naprapater og en kraftig økning i interessen for naprapatutdanningen fra studenter i Norge.

Naprapathögskolan i Stockholm er den største høgskolen i Norden innen avansert manuell medisin. Søk til Naprapathögskolan du også!

En utdanning for deg som vil jobbe med mennesker og helse.
Behovet for naprapater er stort ettersom mange får vondt i muskler eller ledd i løpet av livet, noe som naprapaten er spesialist på å behandle. Som naprapat kan du arbeide innen helsetjenesten, bedriftshelsetjenesten, idrettsbevegelsen og med folkehelse.

Naprapathögskolan i Stockholm er Nordens største høgskole i avansert manuell medisin. Skolen har ca 130 studenter fra Norge som gjør den til den mest populære utdanningen i Sverige for norske studenter! Utdanningen er 4-årig og gir rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Søknadsfristen for høstsemesteret 2021 er 10. mai. Søk her! 

Naprapatstudentene gir deg sine beste tips
Hør på studentene fra skolen fortelle om hvordan det var å søke til Naprapathögskolan. De gir også sine beste tips og råd til deg som funderer på å søke. Se filmen her:

Hva er naprapati?
Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon. Naprapatene gir helsefremmende og effektiv manuellbehandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er i stor grad engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling, og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner og smertetilstander i muskel- og leddsystemet. Naprapater er i dag den største gruppen innen avansert manuellmedisin i Norden. I Norge, Sverige og Finland finnes det drøyt 2000 naprapater. I dag er det nærmere 500 naprapater i Norge. Naprathögskolan er nordmenns favorittskole i Sverige! Blant 673 norske som studerer i Sverige går 134 av disse på Naprapathögskolan i Stockholm. Det gjør Naprathögskolan til den mest populære utdannelsen i Sverige for norske studenter.

Vil du vite mer om naprapati?
Besøk Naprapathögskolans nettside
Eller ta en titt på denne filmen fra Norges Naprapatforbund.

Naprapatutdannelse
Alle norske naprapater er utdannet ved Naprapathögskolan i Stockholm, et fireårig heltidsstudium. Unikt for Naprapatutdannelsen er at du allerede fra andre semester tar i mot egne pasienter ved Naprapathögskolans klinikk, under veiledning av autoriserte naprapater. Den omfattende kliniske praksisen gjør deg både trygg og sikker i din blivende yrkesrolle som naprapat. Som student får du også delta i den kliniske forskningen som drives ved høgskolens klinikk i samarbeid med Karolinska Institutet i Stockholm.

Gikk du glipp av åpent hus arrangementet i mars?
Nå kan du se vårt digitale åpent hus i etterkant. Hør på lærere, studenter og personale fra Naprapathögskolan fortelle om utdanningen og om hvordan det er å jobbe som naprapat. Se vårt digitale åpent hus her:

Ønsker du å bestille time til studieveiledning? Send en e-post til linda.ladenstedt@nph.se eller kontakt oss på telefon +46 08-16 01 20.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: