HjemNorges eneste realfa...

Norges eneste realfagsgymnas

Tekst og bilder: Norges Realfagsgymnas

Norges Realfagsgymnas er landets eneste videregående skole med rendyrket realfaglig profil.

Rett ved togstasjonen midt i Sandvika sentrum, ligger Norges Realfagsgymnas sentralt til for realfagsentusiastene. Skolen ble startet av skolegründer Roger Elstad i 2017, for å gi elever som ønsket særlig fokus på dybdelæring, mestring og forsering i realfagene, et godt og relevant skoletilbud. Elstad har lang erfaring med skoleutvikling og har drevet private skoler fra han etablerte Norges Toppidrettsgymnas tilbake i 1981. I august i år flyttet skolen inn i nye lokaler på Kunnskapssenteret i Sandvika sentrum.

Unikt realfagstilbud
Liv Bjørkgård er påtroppende rektor, og forteller at elevene ved skolen får et unikt realfagstilbud.

– På Norges Realfagsgymnas har vi egne læreplaner i matematikk, naturfag og kroppsøving, som innebærer flere timer i disse fagene. Realfagene preger også fag hvor realfagene tradisjonelt ikke er en del av faget. I forbindelse med høstens stortingsvalg, utviklet for eksempel elevene sine egne valgomater, og programmering ble da et verktøy for å bygge forståelse i samfunnsfag.

Undervisningen ved skolen en prosjektdrevet, og gjennomfører tverrfaglige prosjekter hvor realfagene kobles sammen med de andre fagene. Skolen har også samarbeid med eksterne aktører og næringsliv, som blant annet Norconsult, DEFA, Institutt for energiteknikk.

Skolen for realfagsentusiastene
Bjørkgård sier at det er sentralt for skolen – med skolens elever, lærere og administrasjon, at alle elevene har en oppriktig interesse for realfagene, noe som fører til et godt læringsmiljø og et hyggelig sosialt miljø. Mange av elevene kommer fra en realfagslig ungdomsskole, og bringer med seg en betydelig kunnskapsbagasje.

– ­Et tydelig tegn på oppriktig interesse og trivsel, er de elevdrevet interesseklubber som har blitt etablert. Er du realfagsentusiast kan du være sikker på å finne en klubb som passer for deg! Vi deltar i realfaglige olympiader, og forbereder våre elever spesielt godt til disse. Et skoletilbud med fokus på realfagene er noe mange elever ønsker. Ved å velge realfagsskole får elevene et svært godt utgangspunkt, både med tanke på videre skolegang og utdanning – og senere yrkesliv. Realistene trengs i svært mange bransjer, avslutter Bjørkgård.

Vil du vite mer om Norges Realfagsgymnas?
Kontakt skolen på telefon 415 02 519 eller e-post til post@nrg.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: