Er du nysgjerrig på hva en fotoutdanning kan gjøre for deg?

Tekst og bilder: Bilder Nordic

Rikke Skard

Prøv dine visuelle evner og få et kreativt tilskudd på CV’en med et halvt til to år ved Nordens største fotoskole i Oslo!

Om tanken på struktur, faste arbeidsoppgaver og rutiner ikke er noe for deg, så finnes det gode grunner til å velge annerledes. Fotografi i dag byr på uante muligheter. I et samfunn hvor vi i stadig større grad orienterer oss visuelt er det en umettelig etterspørsel etter dyktige historiefortellere som mestrer det visuelle språket. Tar du en fotoutdanning ved Nordens største fotoskole så utvikler du avanserte kreative evner og du lærer det visuelle språket som dominerer alle kanaler i dag.

Eirik Evjen

Steve Jobs (grunnleggeren av Apple, verdens mest verdifulle selskap) var en forkjemper for menneskets kreativitet og unike evne til å trekke erfaringer på tvers av fagfelt. I 2010 ble det publisert en forskningsrapport fra tre elite-universiteter hvor tre professorer hadde dybdeintervjuet 25 av verdens dyktigste innovatører og sammenlignet dem med 4.000 «vanlige» ledere. Resultatet var at de oppførte seg markant annerledes på fem punkter i forhold til det store utvalget; De var bedre til å assosiere, de stilte flere spørsmål, de observerte, de eksperimenterte og de nettverket.

« Å studere fotografi ved Bilder Nordic er avansert kreativitet og prosjektarbeid hvor du vil lære å bruke assosiasjonsteknikker, dialog, eksperimentering og nettverk som kreative verktøy. »

Som fotograf er jobben din hele tiden å skape, ofte under begrensede rammer og vanskelige forhold. Dersom du senere vil forfølge videre studier og andre yrkesretninger, vil disse egenskapene være mye verdt. Du vil få en utviklet evne til å være skapende og du vil bedre anvende høyre og venstre hjernehalvdel bevisst i tankeprosesser.

Maria-Gossé

“At jeg har en fin kombinasjon av å være logisk og kreativ er tilbakemeldingen jeg har fått hele veien. Det gir meg nok en utstrakt evne til å tenke utenfor boksen.” – Andreas Jul Rusjø, konsernsjef for AF-Gruppen og årets ledertalent 2013.

Andreas Jul Rusjø er noe så uvanlig som toppsjef og kunstmaler. Bildene kjennetegnes som fargerike og abstrakte, og gjerne store formater. Nettopp den kreative siden har han også fordel av i næringslivet, mener han selv.

Blant Bilder Nordics tidligere studenter finner vi også en rekke ulike karriereveier; Maria Gossé dro til Grønland for å dokumentere øyas første pride-parade, Eirik Evjen reiste til Libanon for å lage reklamefilm, Trine Hisdal ble tatt opp i fotoagenturet TinAgent rett etter studietiden, Grunnutdannings-alumni Johanna Siring har flyttet til New York og gjør shoots for H&M og Elise Gulestøl åpnet moteuka i Milano med sin motefilm. Du kan lese mer om ulike karrieremuligheter her.

Trine Hisdal

Ved Bilder Nordic School of Photography kan du velge mellom tre offentlig godkjente fagskolestudier, fra ett semester til to år i varighet, både heltid og deltid.

Gjennom vår Toårig Fotografutdanning som fokuserer på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier og yrke & identitet forbereder vi deg på et marked i stadig endring, hvor kreative næringsdrivende kan utnytte potensialet i digitale kanaler og sosiale medier til å bygge sine egne publikum, og skape nye produkter og markeder. Et kreativt alibi på CV’en, gjennom en halvårig intensiv fotoutdanning, kan være en verdifull kombinasjon med annen erfaring og utdanning. Med vår Grunnutdanning i Fotografi kan du også videreutvikle fotointeressen på kveldstid, over ett år deltid. Skolen har også et samarbeid med School of Visual Arts i New York, som regnes som en av USAs sterkeste fotoskoler, hvor våre studenter har mulighet til å bygge på til en bachelorgrad.

Har du blitt nysgjerrig på om en fotoutdanning er noe for deg? Vi inviterer til informasjonsmøte 19. april kl 17:00 i våre lokaler. Dette gir deg en mulighet til å besøke skolen og se lokalene, se studentarbeid, høre mer om markedet for fotografi og våre ulike studietilbud, og selvfølgelig få svar på alle dine spørsmål! Velkommen til infomøte.

Du kan også booke en personlig studieveiledning med en av våre studiekonsulenter. 

Du kan lese mer om skolen, våre studier og mye mer på www.bildernordic.no. Dersom du har spørsmål er det bare å kontakte oss på telefon 24 14 66 80 eller epost post@bildernordic.no