HjemNyttig å snakke med ...

Nyttig å snakke med Studentambassadører!

Besøkende på utdanningsmessen i Ålesund benyttet sjansen til å snakke direkte med studenter ved de ulike studiestedene. Vi hører besøkende fortelle om mye ny og nyttig informasjon de tidligere ikke hadde tilgang til. Studenter og ansattes kunnskaper og erfaringer rundt studiestedene blir satt svært stor pris på!

16422718_10154074879531930_1421635679800939316_o
Elise Langset benytter utdanningsmessen til å snakke med studenter innen økonomi og ledelse.

Vi snakket blant annet med Elise Langset fra Høgtun folkehøgskole. Hun ønsker å studere økonomi og ledelse, og benyttet sjansen til å snakke med studenter som selv tok denne utdannelsen for å høre hva de tenkte å bruke den til og hvilke yrker som var aktuelle etterpå. Elise synes det er viktig å vite hva man kan bli etter utdannelsen.

Hun planla å snakke med både NTNU og Høgskolen i Molde. Elise kunne også tenkt seg å snakke med NHH, men de var dessverre ikke representert på messen, noe hun syntes var litt kjedelig. Elise er ganske sikker på hvilken studieretning hun vil gå, men er åpen for at noe annet ‘dødskult’ kan dukke opp i løpet av messebesøket!

Vi snakket også med Simen Røraas fra Borgund folkehøgskole. Han har besøkt utdanningsmessen tidligere, da han var elev på VGS. Han synes det er lettere og mer nyttig å være på messen denne gangen da han vet mer om hvilke skoler og fag han er interessert i.

16300362_10154074878696930_2877261292920131965_o
Simen Røraas har fått nyttig informasjon fra blant annet UiO. Han føler seg nå klar til å starte på høyere utdanning.

Simen kan tenke seg å bli barnevernspedagog og ønsker å begynne med et årsstudium i pedagogikk for å se om han liker faget før han går videre. Han fikk veldig nyttig informasjon om dette studieløpet av en student ved universitetet i Oslo. Han fikk også vite litt om studentmiljøet ved universitetet.

Simen, som har tatt dykkersertifikatet i løpet av året på folkehøgskolen har også oppdaget at man kan bli yrkesdykker ved Norges Yrkesdykkerskole. Han kan tenke seg å ta denne utdannelsen i tillegg til en bachelorgrad ved universitetet, både for interessen sin skyld og for å ha et ‘back up’ yrke. Han har for øvrig satt veldig pris på året ved folkehøgskolen, som har gitt han tid og mulighet til å finne ut hva han ønsker å studere etterpå. Han føler seg veldig klar for å starte på høyere utdanning nå.

 

Vi ønsker begge lykke til videre!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: