HjemØnsker du å kombiner...

Ønsker du å kombinere toppidrett med studiekompetanse?

Tekst og bilder: Akademiet

Er du en aktiv idrettsutøver eller bare veldig glad i sport? Da kan Akademiet Toppidrett være midt i blinken for deg!

Akademiet Toppidrett jobber skolen for at du skal få maksimalt ut av både idretten og utdanningen din.

Toppidrett – for deg som vil litt mer

Akademiet er skolen for deg som vil litt mer, og det gjelder også på toppidrettslinja som tilbys i henholdsvis Ålesund og Kristiansand. Idrettskoordinator i Ålesund, Jonas Grønner, forteller at det er elevens mål som settes først:

— Med Akademiet Toppidrett får elevene våre det beste fra begge verdener. Vi har svært dyktige lærere og læringsressurser i Akademiet, og har i tillegg egne og eksterne trenere, utstyr og kunnskap som gir eleven et fantastisk utgangspunkt uansett hvilken idrett han eller hun ønsker å satse i.

Samarbeider med sentrale idrettsklubber

Akademiet samarbeider med lokale idrettsklubber når det kommer til trenerressurser og tilgang på utstyr og anlegg. Både i Ålesund og i Kristiansand holder skolene til på Sør Arena og Color Line Stadion, som er hjemmebanen til henholdsvis IK Start og AaFK. I tillegg holder man god dialog med klubben til eleven, slik at treningen før, under og etter skoletid koordineres godt for hver enkelt elev.

Mentorer og koordinatorer tilrettelegger for deg

Uavhengig av om du vil satse innen fotball eller kickboksing, eller kanskje en helt annen idrett, tilrettelegger skolen for at du får den treningen du trenger, og at det ikke går utover skolearbeidet i negativ forstand. På Akademiet får alle elever en egen mentor som følger deg opp både når det kommer til det faglige og det sosiale.

I tillegg har toppidrettselevene en egen idrettskoordinator, som i dialog med dine idrettstrenere og idrettslag tilrettelegger for at du skal få maksimalt ut av treningen din og er tilgjengelig for viktige kamper, løp eller treningssamlinger.

Akademiet Toppidrett tilbyr eget opplegg for flere ulike idretter, men vil kunne tilrettelegge og koordinere med din idrettsklubb, uavhengig av om du har en bred eller smal idrett. Dette er noen av idrettene Akademiet Toppidrett tilbyr:

  • Fotball
  • Håndball
  • Hest
  • Baseball
  • Badminton
  • Golf
  • Crossfit
  • Ishockey
Generell eller spesiell studiekompetanse

Ved å gå toppidrett på Akademiet videregående skole, kan du få ekstra fordypningspoeng. Valg av retning innen studiekompetansen din foretas ved innsøking til vg2, og elevene kan da velge mellom å fordype seg innenfor språk, samfunnsfag og økonomi for å oppnå generell studiekompetanse, eller velge realfag for å få spesiell studiekompetanse. 

Er du interessert i å lese mer om Akademiet Toppidrett? Les mer og se oversikt over idretter, lærere og trenerressurser, eller ta kontakt med Akademiet VGS Kristiansand og Akademiet VGS Ålesund for å høre mer!

Akademiet VGS Kristiansand

Tlf.: 930 13 808
E-post: kristiansand@akademiet.no

Akademiet VGS Ålesund

Tlf.: 70 13 42 10
E-post: alesund@akademiet.no

Søk skoleplass

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: