HjemNaprapathögskolan ti...

Naprapathögskolan tilbyr distansestudier høsten 2020!

Tekst og bilder: Naprapathögskolan

Høsten 2020 tilbyr Naprapathögskolan muligheten til å ta første semester av naprapatprogrammet på distanse. Dette innebærer at du som student selv kan velge om du vil ta del i undervisningen på campus i Stockholm eller online.

Som følge av Covid-19-pandemien har Naprapathögskolan tilpasset all undervisning etter retningslinjer og anbefalinger fra svenske myndigheter. Dette innebærer mer distanseutdanning og nettbaserte løsninger i kombinasjon med praktiske innslag der du selv kan velge å delta på campus eller online. Vår målsetting er at alle studenter skal kjenne seg trygge og uansett hvordan du velger å studere det første semesteret vil du få god støtte og hjelp fra våre dyktige lærere og ansatte.

Naprapathögskolan er godt forberedt på å tilby tilpassede undervisningsformer. Vi har lenge jobbet med digitalisering av undervisningen og høyere grad av studentaktiverende metoder. Ett arbeid som har god støtte i pedagogisk forskning og som har gitt oss store foredeler når kravet til tilgjengelighet i undervisningen forandres.

Vår erfaring fra digitalisering av undervisning har hittil vært svært god. Vårt fokus er som alltid å levere undervisning av høy kvalitet og evalueringene fra alle våre studenter viser at vi lykkes med dette, til og med under nåværende omstendigheter.

Hvordan Covid-19-pandemien kommer til å utvikle seg den nærmeste tiden, samt hvilke konsekvenser det vil få, er det ingen som vet. Det vi derimot vet er at 80% av befolkningen har plager i muskler og ledd – en type plager som naprapater er spesialister på å ta hånd om. Naprapater behøves både nå og i fremtiden!

Velkommen til oss høstsemesteret 2020. Hos oss er du i gode hender! SØK HER

Hva er naprapati?
Naprapatene gir helsefremmende og effektiv manuell behandling av muskel- og leddplager. Naprapatene er engasjert i klinisk arbeid med direkte pasientbehandling og er selvstendige i diagnostikk, undersøkelse, behandling og forebygging av feilfunksjoner og smertetilstander i muskel- og leddsystemet.

Naprapater er i dag den største gruppen innen avansert manuell medisin i Norden. I Norge, Sverige og Finland finnes det drøyt 1700 yrkesaktive naprapater. I dag er det over 400 naprapater i Norge. Alle Norske naprapater er utdannet ved Naprapathögskolan i Stockholm.

Utdanningens oppbygging
Naprapatprogrammet er en 4-årig heltidsutdanning som består av teoretisk, praktisk og klinisk undervisning. Halvparten av studiet består av medisinske emner som anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi, sykdomslære og idrettsmedisin.

Den andre delen omfatter spesialisering innen naprapati. Der får du lære deg å undersøke og diagnosere plager i muskler og ledd, samt behandle disse med manuelle behandlingsteknikker som manipulasjon, mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching og klassisk massasje.

Under hele utdanningen får du som student ta i mot egne pasienter på høgskolens klinikk. Den kliniske praksisen skjer under observasjon av sertifiserte naprapater og hvert år utfører høgskolens studenter ca 40 000 behandlinger. Etter fire år og avlagt sluttprøve, gjennomfører du din naprapateksamen og er deretter godt rustet til å innlede din karrière som naprapat.

Å jobbe som naprapat
Som naprapat kan du drive egen klinikk eller jobbe som ansatt. På større klinikker arbeider man ofte i team og sammen med andre helsepersonell og terapeuter.

Behovet av naprapater er stort og innen idrettsmedisin er det vanlig at forbund, foreninger, og også eliteidretten benytter naprapater. Mange Naprapater jobber også på treningssenter eller innen helsebransjen generelt.

Når er søknadsfristen?

  • 4 mai 2020 – studiestart 17. august 2020
  • SØK HER 

Har du spørsmål? Kontakt oss for mer informasjon!
E-post: linda.ladenstedt@nph.se
Tel: +46 08-16 01 20
https://naprapathogskolan.se/

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: