Personlig leksehjelp er utbredt i mange land, og nå har trenden kommet til Norge. – Vi er et supplement til skoleundervisningen, sier Arshad Jamil, daglig leder og gründer av Ungdomsakademiet.
– Denne jobben er bare så givende, sier Jamil. Han bestemte seg for å starte opp Ungdomsakademiet etter at han for sju år siden så en lapp på en oppslagstavle med tilbud om 45 minutter privatundervisning i matematikk for 700 kroner.
Se prisene til Ungdomsakademiet her
– Lappen provoserte meg, det var høy timepris uten noen form for kvalitetskontroll på undervisningen, sier han. Han er selv utdannet sivilingeniør, og forlot en stilling som IT-konsulent for å starte opp Ungdomsakademiet for tre år siden. I dag tilbyr han privatundervisning i Oslo, Bergen og Trondheim, og online-undervisning til resten av landet.
Han er den eneste aktøren som har egne lokaler. – Vi satser på dette fordi vi mener omgivelser er halve motivasjonen.
– Vi retter oss primært mot elever som går på videregående eller ungdomskolen, men det hender også at vi hjelper yngre barn og studenter på BI, sier Jamil.
Han viser til at frafallet i videregående skole er høyt, og at privatundervisning kan hjelpe flere til å fullføre.
– Jeg liker å kalle lærerne våre personlige trenere som kan styrke elevene i de fagene de er svake i. Privatlærerne skal være gode forbilder og motivatorer, og gi elevene et trygt fundament slik at de senere klarer seg på egenhånd.
Gir resultater
Privatlærerne på Ungdomsakademiet er først og fremst studenter som blir testet og kvalitetssikret før de begynner å undervise.
– Matematikk er det mest etterspurte faget, men vi tilbyr undervisning i alle basisfag på grunnskolen, samt realfag og språkfag opp til videregående nivå, sier Arshad Jamil.
Ifølge ham fører privatundervisningen til at elevene som oftest klarer å gå opp en til to karakterer. Men han forteller at de også har hatt enkelte som har gått fra en toer til en sekser i et fag.
– Ideelt sett så hadde det jo ikke vært behov for dette, men ikke alle er skrudd sammen på samme måte, og ikke alle passer inn i dagens skolesystem. Ungdommer er forskjellige og har mange ulike behov, og jeg er glad for at vi kan dekke noen av disse behovene.