HjemPsykologistudier i u...

Psykologistudier i utlandet

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Er du nysgjerrig på hvorfor mennesker tenker og handler slik som de gjør? Da kan det være at psykologi er studiet for deg. Psykologistudiet ser på hvorfor vi blir de personene vi er og hvordan vi blir påvirket av andre mennesker. Psykologi handler om menneskers opplevelser, tanker, følelser og atferd. SONOR hjelper deg med å finne studiene som passer deg!

Hva kan du gjøre med psykologistudier?
Etter endt utdanning i psykologi fra utlandet, kan du dessverre ikke kalle deg psykolog. Dette er fordi Helsedirektoratet setter ekstremt høye krav for de som skal jobbe som psykolog i Norge, men det finnes likevel mange alternativer for deg.

Psyko- eller samtaleterapeut
Du kan faktisk jobbe med akkurat det samme som en psykolog, altså hjelpe mennesker med store og små plager, da gjennom samtale og f.eks. eksponeringsterapi – men du får ikke kalle deg psykolog eller stille diagnoser. Med en grad i psykologi fra utlandet kan du jobbe som f.eks. psykoterapeut.

Det skjer en større og større dreining mot at psykiske plager og sykdommer kan behandles gjennom samtale heller enn medisiner. Flere utdanningsinstitusjoner i utlandet lar deg allerede på første året av graden din spesialisere deg i samtaleterapi. Du kan da jobbe som privatpraktiserende samtaleterapeut. Ofte hjelper det jo å snakke om det.

Ved University of South Australia kan du studere Bachelor of Psychology med spesialisering i Counselling and Interpersonal skills.

Arbeide med barn og unge
Er du mer interessert i å jobbe med barn og ungdom, kan en psykologi utdanning brukes til jobb i ungdomsskole. En miljøterapeut er kanskje en av de personene som kan påvirke og hjelpe ungdom mest, særlig fordi de er til stede der ungdom bruker mest tid i løpet av dagen sin – på skolen. Som miljøterapeut kan du ta tak i de små tingene før de utvikler seg til større problemer, være tilgjengelig for å snakke om de tingene man kanskje er litt redde for å snakke med foreldrene sine med. En skikkelig superhelt jobb altså!

I barnevernet er det også mange som jobber med en grad i psykologi. Du vil daglig være i kontakt med barn, unge og foreldre som opplever vonde situasjoner, eller som rett og slett opplever at det har blitt litt mye. Psykologibakgrunnen din kan da hjelpe de med å organisere tankene, lage nye mønster for atferd eller gi de verktøy til å ordne situasjonen hjemme.

California State University San Marcos tilbyr en Bachelor of Child and Adolescent Development hvor du lærer om barn og unges utvikling.

Organisasjonspsykologi
Er du mer interessert i næringsliv, finnes det mange muligheter her også. Flere av de store konsulentbyråene ser etter folk med psykologibakgrunn til å jobbe med blant annet effektivisering, organisering og kjøpsatferd. Du kan også arbeide med konflikthåndtering, arbeidsmiljøundersøkelser og ansettelsesprosesser. Flere universiteter lar deg faktisk kombinere business og psykologi, slik at du kan jobbe med organisasjonspsykologi.

Hva med å studere Business and Psychology ved University of Greenwich?

Ta kontakt med SONOR i dag for gratis og uforpliktende hjelp med å søke psykologistudier i utlandet!

www.sonor.no // Følg SONOR på Instagram // Følg oss på YouTube

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: