Info digital deltagelse

Info digital deltagelse

Med digital deltagelse kan du besøke messen rett fra datamaskinen. Her kan du blant annet se filmer og lese informasjonsmateriell, snakke med utstillerne via chat eller videosamtaler og be om mer informasjon tilsendt.

Hvordan delta digitalt

Vi deler landet inn i regioner, og på kartet kan du se hvilken region din skole tilhører. Den digitale messen foregår kun i skoletiden og besøket fordeles så jevnt som mulig, slik at alle deltagere får en god opplevelse. Elevene må ha tilgang til datamaskin eller nettbrett for å besøke den digitale messen. Messen er gratis for alle besøkende!

Hva inneholder den digitale messen

Dine elever vil få tilgang til den digitale plattformen ved å registrere seg og lage en unik bruker. De kan logge seg inn allerede til høsten for å gjøre forberedelser til messebesøket. Forberedelsene innebærer å gjøre klar sin bruker ved å for eksempel legge inn interesseområder og se presentasjonsfilmer. 

På besøksdagen vil elevene kunne se ulike webinarer og livesendinger, chatte eller ha videosamtale med utstillere. De kan lese seg opp på ulike studier og skoler, eller se introduksjonsvideoer av en rekke ulike organisasjoner og institusjoner innen utdanning og karriere. 

Eleven kan holde oversikt over sin egen aktivitet på «Min Side», og hele tiden gå tilbake på informasjon hen har samlet. Innholdet eleven samler på den digitale messeplattformen lagres på brukeren i ett år. 

Tilpasset program

Vi legger til rette for at dine elever kan følge et program for messedagen, med en felles introduksjons-del, og en del som er tilpasset de ulike trinnene og utdanningsprogrammene. Med dette vil elevene enklere kunne følge et program for dagen for å få mer ut av besøket. Da kan for eksempel yrkesfagelever følge et mer spisset opplegg mot sine interesseområder. 
Mer informasjon kommer. 

Planleggingsverktøy for rådgivere og elever 

Informasjonen i den digitale messeportalen og de digitale standene blir del av et planleggingsverktøy som dere kan benytte til utdannings- og karrierevalg gjennom hele skoleåret. Elevene deres får tilgang til den digitale messeplattformen allerede tidlig på høsten. Dere vil da kunne bruke den som et verktøy både før, under og etter messene. Informasjonen i den digitale plattformen vil være tilgjengelig i ett år. 

Rådgiverforum Norge anbefaler Utdanning & Karriere-messene

Ta Utdanning er hovedsamarbeidspartner til Rådgiverforum Norge. De mener at utdanningsmessekonseptet til Ta Utdanning er et meget godt tilbud til elevene, hvor de blir presentert for det totale tilbudet. De anbefaler skolene å delta og bruke dette som en del av elevenes karriereveiledning. Les mer.

Praktisk informasjon

Velg landsdel: