Info digital deltagelse

Landsdekkende digitale messer:
2. november og 15. mars

Med digital deltagelse kan dine elever besøke messen rett fra datamaskinen. Meld på din skolegruppe og la elevene få en unik mulighet til å orientere seg om utdanning og yrkesvalg.

En komplett pakke for dine elever

På messen får elevene informasjon om -og kan snakke direkte med studenter fra alle norske universitet. I tillegg får de møte representanter fra en rekke høyskoler, utenlandske universiteter, folkehøyskoler, fagskoler, opplæringskontor, videregående skoler, organisasjoner og arbeidsgivere.
 
Utdanning & Karriere er det eneste tiltaket innenfor utdannings- og karriereveiledning som tilbyr et så bredt utvalg av muligheter for elever og studiesøkende. Norfaktas publikumsundersøkelse med over 9000 respondenter viser også at dette er elevenes favoritt-tiltak.
 
På utdanningsmessen kan elevene også delta på en rekke spennende webinarer. I løpet av høsten 2022 arrangeres ulike digitale Tema Events, som kan hjelpe elevene i gang med utdanningsvalget. Programmet for dette vil bli klart snart. 
 

Det er gratis for deg og dine elever å besøke digitalmessen.

Datoer og åpningstider:
Onsdag 2. november 2022, kl. 09.00 – 15.00
Onsdag 15. mars 2023, kl. 12.00 – 18.00

Spørsmål? Kontakt oss: 
Tone Skredderbakken
telefon: 90365795
 

Hvordan delta digitalt?

Elevene må ha tilgang til datamaskin eller nettbrett for å besøke den digitale messen. Du trenger bare melde på dine elevgrupper til den dagen det passer best å delta for dere. 

Elevene vil få tilgang til den digitale plattformen ved å registrere sin bruker. De kan logge seg inn allerede i høst for å gjøre forberedelser til messebesøket sitt. Forberedelsene innebærer å legge en plan for messedagen ved å blant annet legge inn sine interesser, se presentasjonsfilmer fra utstillerne og favorittmarkere innhold. 

Hva inneholder den digitale messen?

På den digitale messen får elevene chatte med studenter og representanter fra et bredt utvalg skoler og andre aktører innen karriere og utdanning. På besøksdagen vil elevene kunne se ulike webinarer og livesendinger, chatte eller ha videosamtaler med den de ønsker. De kan lese seg opp på ulike studier og skoler, eller se informasjonsvideoer av en rekke ulike utstillere.

Eleven kan holde oversikt over sin egen aktivitet på «Min Side», og hele tiden gå tilbake på informasjon hen har samlet. Innholdet eleven samler inn på den digitale messeplattformen lagres på brukeren i ett år.

Tilpasset program

Vi har lagt til rette for at dine elever kan følge et program på messedagen og dermed få mer ut av besøket. Dette kan de tilpasse under forberedelsene ved å velge sine interesser, undersøke- og favorittmarkere ulike utstillere og webinarer/liveprogram. Da kan for eksempel yrkesfagelever følge et mer spisset program rettet mot sine interesser. 

Planleggingsverktøy for rådgivere og elever

Informasjonen i den digitale messen blir også del av et planleggingsverktøy dere kan benytte til utdannings- og karrierevalg både før, under og etter messen.  Elevene vil få tilgang til den digitale messen og egen «Min Side».  

Rådgivere og kontaktlærere kan benytte seg av Rådgiverportalen til oppfølging av elevene. Her vil man kunne se statistikk for hver enkelt elev, sende felles meldinger og tilby individuell hjelp. Her har vi også lagt inn tips og informasjon rundt deres muligheter i gjennomføringen. 

Rådgiverforum Norge anbefaler utdanningsmessen

Ta Utdanning er hovedsamarbeidspartner til Rådgiverforum Norge. De mener at konseptet til Ta Utdanning er et meget godt tilbud til elevene, hvor de blir presentert for det totale tilbudet. De anbefaler skolene å delta og bruke dette som en del av elevenes karriereveiledning. Les mer.

 

Velg arrangement: